Staten och revolutionen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2017-10-31
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Stormklockan
Dimensioner
200 x 130 x 12 mm
Vikt
207 g
SAB
Ocgde
ISBN
9789198314601

Staten och revolutionen

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-10-31
135
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är nu hundra år sedan Lenin under augusti och september 1917 skrev Staten och revolutionen från sin exil i Finland, dit han tvingats fly efter de kontrarevolutionära julidagarna. Bara två månader senare, i oktober 1917, skulle han i ett tal inför Sovjetkongressen förklara att arbetarklassens maktövertagande var fullbordat.

Detta visar hur allvarligt Lenin tog på den marxistiska teorin - inte som någonting "extra", som en lyx när man har tid över för diskussion - utan som en nödvändig uppgift för att förbereda arbetarklassen på att genomföra revolutionen och förändra samhället.

Med anledning av den ryska revolutionens hundraårsjubileum, släpper nu Bokförlaget Stormklockan Lenins Staten och revolutionen i en modern och lättläst översättning. Denna nyutgåva är en helt omarbetad översättning, språkligt uppdaterad, förenklad och moderniserad.

Staten och revolutionen har tyvärr länge varit otillgänglig för en bredare publik. De tidigare översättningarna har varit ofullständiga och krångligt skrivna, med ett akademiskt språk som är fjärran från Lenins raka sätt. Bokförlaget Stormklockans översättare har därför jämfört med bland annat de engelska, danska, spanska och tyska översättningarna. Resultatet är ett arbete som är så nära en nyöversättning man kan komma utan att gå tillbaka till originalspråket, i syfte att komma närmare originalet men samtidigt göra boken lättläst och tillgänglig.

Staten och revolutionen är helt nödvändig läsning för den som vill förstå marxismen. Med denna nyutgåva vill vi göra dess idéer tillgängliga för en ny generation. Vi hoppas att den nya språkliga formen tjänar till att lyfta fram innehållet. Kanske kan den även inspirera någon som redan läst denna enastående bok att upptäcka den på nytt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Staten och revolutionen
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 214 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Vladimir Iljitj Lenin

 • Imperialismen som kapitalismens högsta stadium

  Vladimir Iljitj Lenin

  Det finns ingen gräns för hur långt borgarklassen är beredd att gå i jakten på profiter. Bevisen omger oss varje dag. Svält, massmord, folkmord. Hela nationer som jämnas med marken. I Imperialismen som kapitalismens högsta stadium visar Lenin de v...

 • Vad bör göras?

  Vladimir Iljitj Lenin

  Vladimir Lenins bok "Vad bör göras?" var en polemik mot en riktning inom den ryska socialdemokratin, ekonomismen, som förespråkade att arbetarklassen endast skulle engagera sig i kampen mot dagskraven, i en facklig kamp. Lenin påpekade a...