Mörkläggning : statsmakten och Palmemordet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
981
Utgivningsdatum
2020-10-15
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Kärret
Dimensioner
228 x 154 x 50 mm
Vikt
1300 g
SAB
Oepb-c
ISBN
9789198317039
Mörkläggning : statsmakten och Palmemordet (inbunden)

Mörkläggning : statsmakten och Palmemordet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-10-15
250
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Mörkläggning kom ut första gången 1997 och tilldelades Guldspaden för årets bästa grävande journalistik i bokform. Gunnar Wall har sedan dess blivit erkänd som en av Sveriges främsta auktoriteter på Palmeutredningen. Allt detta blev högaktuellt i juni 2020. Då avslutades spaningarna efter Olof Palmes mördare med en upphaussad och internationellt utsänd pressinformation - en händelse som dock visade sig bli en bedövande antiklimax. Åklagaren Krister Petersson som lite tidigare utlovat en lösning lade visserligen ner hela den stora brottsutredningen, precis som han annonserat - men utan att presentera någon bevisning som klarade upp mordgåtan.

Ändå pekade han ut den så kallade Skandiamannen med namn och hävdade att om denne bara levt hade det funnits goda chanser att hitta bevis mot honom.
Peterssons beslut väckte en stormig debatt. Den kom att blåsa nytt liv i frågorna om hur mordet på Olof Palme egentligen hanterats av svenska myndigheter under de 34 år som utredningen pågått. Och i sitt nya förord diskuterar Gunnar Wall hur den siste Palmeåklagarens agerande på ett oroväckande sätt ligger i linje med tidigare sätt att hantera statsministermordet. Gunnar Walls övertygande slutsats är att bakom alla märkliga turer i utredningen framträder tydligt bilden av ett mord som helt enkelt varit för känsligt att utreda med normala metoder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mörkläggning : statsmakten och Palmemordet
  2. +
  3. Vargen och statsmakten : så tappar politikerna greppet om vargen och landsbygden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vargen och statsmakten : så tappar politikerna ... av Gölin Carina Gerken Christiansen (häftad).

Köp båda 2 för 479 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mörkläggning : statsmakten och Palmemordet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bästa Gunnar Wall
    Vicckan , 11 november 2020

    Boken är på närmare 1000 sidor. Med ett nytt förord blev boken ännu mer intressant. Mörkläggning är tillsammans med Inuti labyrinten av bröderna Poutiainen ett måste för att få en komplett bild av mordet på vår statsminister. Ett mord som ännu inte fått sin lösning.

Visa alla 1 recensioner