Vandra med kamrater (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2017-09-22
Upplaga
1
Förlag
Oktoberförlaget
Originaltitel
Walking with the comrades
Dimensioner
200 x 143 x 7 mm
Vikt
172 g
ISBN
9789198317879
Vandra med kamrater (häftad)

Vandra med kamrater

Häftad Svenska, 2017-09-22
149
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Den prisbelönta och internationellt kända författaren av Den yttersta lyckans ministerium och De små tingens gud, Arundhati Roy, avslöjar i Vandra med kamrater den brutala repression som den indiska regeringen bedriver i Indien.
I detta intensivt engagerade reportage beskriver Roy, som haft obegränsade möjligheter att på plats följa en föga känd rebellrörelse i Indien, en händelseutveckling full av omskakande avslöjanden. Djupt inne i djungeln, under förevändning av att bekämpa maoistgerillan, bedriver den indiska regeringen ett skoningslöst och totalt krig mot de egna medborgarna. Detta krig dokumenteras endast i begränsad omfattning av en undfallande inhemsk press och understöds av storföretag, ivriga att lägga beslag på de sällsynta mineralerna under stamfolkens mark. Roy tar läsarna till de osedda frontlinjerna i denna pågående kamp och redogör för de månader hon tillbringade med gerillan i djungeln. Samtidigt som hon rapporterar om deras lokala strider, reser Roy den än större frågan om den globala kapitalismen överhuvudtaget är beredd att tolerera något samhälle utanför dess världsomspännande kontroll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vandra med kamrater
  2. +
  3. Var  Mao verkligen ett monster? : det akademiska svaret till Chang och Hallidays Mao Den sanna historien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Var Mao verkligen ett monster? : det akademisk... av Gregor Benton, Lin Chun (häftad).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vandra med kamrater