Kejsarinnan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2019-05-17
Förlag
Lawe Söderholm
Medarbetare
Magnusson, Mauritz (red.)
Dimensioner
200 x 140 x 14 mm
Vikt
335 g
SAB
Hc
ISBN
9789198324129
Kejsarinnan (häftad)

Kejsarinnan

Häftad Svenska, 2019-05-17
69 177 Du sparar 108 kr!
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Lisa rymmer från det stränga laestadianska hemmet i finska Österbotten när hon fyller 16 år. Med sina vapen skönhet, intelligens och en obändig framåtanda tar hon sig vidare i männens värld och hamnar i kretsen av oligarker i Putins ryska välde. Tillgrund för boken ligger en omfattande research inom såväl laestadianismen, som i det moderna ryska samhället präglat av oligarker, gangsterligor, dopingskandaler och Putins envälde.
Är det hennes våldsamma upplevelser som barn inom laestadianismen som ger henne kraft att möta nya katastrofer i den gyllene värld hon byggt upp?
Lawe Söderholm fortsätter visa sin rang som spänningsförfattare samtidigt som han sätter fingret på våld och förtryck i olika former där en ung kvinna visar kraft att stå upp i livets vindlingar.
Till grunden för boken finns en djup och omfattande research inom såväl Laestadianismen som i det moderna ryska samhälle präglat av oligarker, gangsterligor, dopingskandaler och Putins envälde.
Lawe Söderholm är väl påläst i den värld den laestadianskt uppfostrade kvinnan gör sitt bästa för att överleva, skadad från barndomen.
Kejsarinnan är den tredje boken laestadianismen efter Sprid ljus över ondskan och Honornas Hämnd. Samtidigt är det författarens sjätte roman och tionde bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kejsarinnan
 2. +
 3. Tilde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tilde av Lawe Söderholm (häftad).

Köp båda 2 för 232 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lawe Söderholm

 • Tilde

  Lawe Söderholm

  Tilde och hennes 4-åriga dotter Maria, träffar en äldre svensk man på ett värdshus i norra Norge. Det uppstår en djup kärlek och vänskap mellan dem. Tildes samiska mormor, hennes liv och kunskaper har påverkat Tilde starkt och hon får uppleva morm...

 • Hemkomsten

  Lawe Söderholm

  Vem är Lisa, den lilla flickan från det strängt laestadianska hemmet som förnedrats och våldtagits i Guds namn av församlingens präst? Hur kan hon resa sig från sitt trauma hon alltid bär med sig från barndomen i Österbotten. I den fjärde och sist...