Tyra Kleen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2016-05-30
Upplaga
1
Förlag
Kerstin Gullstrand Hermelin
Medarbetare
Lindblad, Mette (form) / Lindblad, Bobo (foto)
Dimensioner
238 x 170 x 10 mm
Vikt
408 g
SAB
Ibz Kleen, Tyra
ISBN
9789198326000
Tyra Kleen (häftad)

Tyra Kleen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-05-30
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Konstnärinnan Tyra Kleen (1874-1951) var synnerligen produktiv och mycket uppmärksammad på sin tid, med framgångsrika utställningar i hela världen. Hennes konstnärliga och litterära skapande tog henne långt utanför Sverige - förutom Europa även till Västindien, Indien, Sri Lanka, Java och Bali. Trots det har hennes liv och verk fallit i glömska, delvis beroende på att hon testamenterade hela sin kvarlåtenskap till Riddarhuset, med förbehållet att inget fick röras eller visas på 50 år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tyra Kleen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande skildring
  Maria Månsson, 28 november 2016

  Mycket läsvärt om konstnärinnan Tyra Kleen! Boken ger en spännande inblick i hennes liv och frihetslängtan. Fantastiskt att läsa om en kvinna på sekelskiftet som gick mot strömmen och vågade sig ut i världen mot alla odds. Hon längtade efter frihet, förverkligade sina drömmar och blev erkänd som den främsta svenska kvinnliga symbolisten. Boken är späckad med bilder på hennes fantastiska verk. Läs den!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Rebeller & Mademoiseller

  Karin Ström Lehander, Anna-Lena Jönsson, Matilda Eliasson

  "De usla pengarna, att det alltid ska vara så ondt om dem när de äro så viktiga och nödvändiga!" Så skrev Märta Rudbeck i ett brev till vännen Gerda Fougstedt år 1915. Emma Toll, Tyra Kleen och Märta Rudbeck valde konstnärslivet trots av...

 • Föreställningar om döden : forskares aspekter på vår existens och dess begränsning

  Kjell O Lejon, Björn Alm, Niclas Franzén, Fredrik Gregorius, Anna Ingemark

  Ingen undgår döden. Vad händer efteråt? Har vi ett eller flera liv? Kan vi tala med de döda? Här skriver ett antal forskare om ämnet: Om konsten att dö; Att umgås med de döda; Fåfängligheters fåfänglighet; Kan vi förlåta de döda?; Snövits död o.s....