Känslornas revolution : kärlek, ilska och lycka på 1970-talet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2017-04-19
Förlag
Appell Förlag
Medarbetare
Ekberg, Kristoffer (förf.) / Tillema, Linnea (förf.) / Bergman, Helena (red.) / Florin, Christina (red.) / Ljunggren, Jens (red.)
Dimensioner
190 x 140 x 30 mm
Vikt
620 g
SAB
Dodf:k
ISBN
9789198327540
Känslornas revolution : kärlek, ilska och lycka på 1970-talet (inbunden)

Känslornas revolution : kärlek, ilska och lycka på 1970-talet

Inbunden Svenska, 2017-04-19
240
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
1970-talets känslomönster utmärktes av en dröm om mänsklig gemenskap och befrielse från fördomar samt en vilja att komma i kontakt med sig själv och andra, att söka det äkta, det naturliga, det autentiska och nå en öppenhet. Man ville att det skulle kännas på ett visst sätt att arbeta, vila, skapa, vara solidarisk, konsumera, ha sex, vara barn, förälder, man och kvinna, ung och gammal, överordnad och underordnad.

Här skärskådar en grupp historiker, idé- och filmhistoriker detta färgstarka och omvälvande decennium. Med stor kunskap granskar de allt från politik och medier till kärleksliv och moral. De refererar till Ingmar Bergman, Kerstin Thorvall, Birgitta Stenberg och många många andra av tidens framträdande personligheter. Fram växer en fascinerande bild av hur känslorna blir till regler och mönster - och att normerna för vad människor förväntas känna och faktiskt känner varierar i tid och rum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Känslornas revolution : kärlek, ilska och lycka på 1970-talet
  2. +
  3. Par i vetenskap och politik : intellektuella äktenskap i moderniteten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Par i vetenskap och politik : intellektuella äk... av Annika Berg, Christina Florin, Per Wisselgren (häftad).

Köp båda 2 för 502 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »