Latin : en introduktion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2017-02-03
Upplaga
2
Förlag
Appell Förlag
Dimensioner
230 x 155 x 23 mm
Vikt
670 g
SAB
Foc.062
ISBN
9789198327557
Latin : en introduktion (häftad)

Latin : en introduktion

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2017-02-03
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En bok för alla som vill lära sig grunderna i det latinska språket. Här bjuds också romersk kulturhistoria och en inblick i det latin som alltjämt omger oss. Kunskaper i latin öppnar dörren till Europas kulturhistoria från antiken till modern tid. Till den romerska - och den grekiska - världen under antiken, men även till idéer hos människor under medeltiden och renässansen. Tankar som fortfarande utövar stort inflytande på västerländsk kultur och världsuppfattning. Latin- en introduktion är en klassisk bildningsbok och reselektyr för såväl fåtöljen som ryggsäcken. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Latin : en introduktion
 2. +
 3. Vivat lingua latina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vivat lingua latina av Staffan Edmar (häftad).

Köp båda 2 för 726 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Latin : en introduktion. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra!
  Ullah, 27 februari 2019

  En tydlig och lärd genomgång. Rekommenderas varmt!!! Passar som självstudiematerial och som lärobok. Mycket trevligt att språk och kultur varvas boken igenom!!!

 2. Det latinska arvet vi ofta använder
  Lars R Nordgren, 22 mars 2018

  Vad vi lärde oss i gymnasiet för sextio år sedan bleknar. Våra gamla läroböcker har skingrats. Men nu finns här en utmärkt möjlighet att snabbt friska upp den gamla grund som så mycket i vårt språk och i vår kultur bygger på. Författaren har på ett trevligt sätt blandat det grammatikaliska med allmänna kulturnotiser. När ni läser denna bok: "Festina lente!" Eller så här: "Nulla dies sine page".

 3. Levande latin
  Bengt Lidal, 26 maj 2017

  Den mest levande latinbok jag kommit i kontakt med! Redan från början får man sentenser och citat med förklaringar, och latinet som kulturbärare blir mångsidigt belyst.

 4. Ett måste för den latinintresserade
  Inge Karlsson, 7 april 2017

  Denna ypperliga bok från kvalitetsförlaget Appell rekommenderas varmt till alla som vill lära sig lite latin som nybörjare eller till gamla latinstudenter som vill fräscha upp gamla kunskaper som kanske fallit i träda under årens lopp och öva på olika grammatiska strukturer. Det rent språkliga varvas med romersk
  kulturhistoria, latinets betydelse för Europa, kartor och bilder.På förlagets hemsida kan dessutom ladda ner ett stort antal studiehandledningar i pdf. En mycket bra bok som kansk... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Latin : en introduktion