Grunderna i programmering (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2016-05-27
Upplaga
1
Förlag
CyberInfo Sverige
Dimensioner
210 x 149 x 15 mm
Vikt
337 g
SAB
Pubb
ISBN
9789198330007
Grunderna i programmering (häftad)

Grunderna i programmering

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2016-05-27
234
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det finns en ny uppdaterad utgåva av boken med ISBN 9789198330052.

Grunderna i programmering lär ut de grunder du behöver för att komma igång med programmering i Python och Scratch. Boken börjar med en kort genomgång av Scratch och visar med några exempel på hur Scratch kan vara användbart till att förstå grundläggande koncept inom programmering. I denna introduktion får vi också se hur Python-kod och Scratch-kod faktiskt liknar varandra. Därefter går vi vidare med att utforska Python, vilket också är huvudinnehållet i boken. Men innan vi kastar oss in i programmeringens värld får vi en genomgång av hur datorn är uppbyggd och var i datorn saker som kod, variabler med mera sparas. Vi får också se hur allting i datorn hänger samman. När vi väl har denna förståelse är det dags för programmeringen och vi börjar med datatyper och går sedan vidare med if-satser, loopar, fil- och felhantering, standardbiblioteket och allt som vi behöver kunna för att börja programmera. Allting avslutas med ett större projekt.

Boken var från början tänkt som studiematerial till kurser i programmering men går utmärkt att använda på egen hand för självstudier. Bokens grundtanke är att lära ut programmering som helhet även om Python används i bokens huvuddel.

Jack-Benny Persson har många års erfarenhet av främst Linuxsystem men också av programmering och skripting i olika former. Intresset för datorer började redan i början av 90-talet och har sedan dess bara fortsatt. På gymnasiet läste han el & elektronik och har senast studerat till Linux Systemspecialist vid EC-Utbildning. Han är också ägare av CyberInfo Sverige och delägare av getDevNull Handelsbolag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jack-Benny Persson