Humanimalt : oss djur emellan i medicin och samhälle (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2020-04-14
Förlag
Exempla förlag
Medarbetare
Gustavsson, Ann (förf.) / Jernberg, Cecilia (förf.) / Josephson, Maria (förf.) / Nelson, Marie C. (förf.) / Nordlund, Christer (förf.) / Olsson, Charles (förf.) / Thorsén, David (förf.) / Waluszewski, Alexandra (förf.) / Widenberg, Johanna (förf.) / Eklöf, Motzi (red.)
Dimensioner
200 x 150 x 105 mm
Vikt
295 g
SAB
V:k,V:b,Qdfb
ISBN
9789198331943

Humanimalt : oss djur emellan i medicin och samhälle

Häftad,  Svenska, 2020-04-14
229
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Humanmedicin möter djurmedicin i en rad högaktuella historiska fallstudier. Forskare skriver kort och spännande - både roande och oroande - om epidemier, vaccination och dissektion, om mat, medicin och bot ur historiskt och nutida perspektiv. De sätter in välkända fakta i nya sammanhang, visar på oväntade samband och ställer angelägna frågor. Boken handlar om vår relation till djur för olika syften, och handlar därmed också om vår relation till oss själva. Den är rikligt illustrerad med historiskt bildmaterial.

"Humanimalt torde, inte minst genom den pågående pandemin och kopplingen mellan coronavirus, fladdermöss och djurhållning, kunna intressera en bred läsekrets." BtJ-häftet

"en liten nätt bok vars övergripande tema är desto tyngre och särdeles aktuellt i coronatider" Lychnos

"ett i högsta grad aktuellt ämne ... en visuellt tilltalande och brett tillgänglig antologi som också utgör ett vägande argument för vikten av att uppmärksamma djurens roll i medicinhistorien liksom medicinens betydelse för djur och de verksamheter som är knutna till deras liv och död." Historisk tidskrift

"en ren njutning att läsa", Socialmedicinsk tidskrift
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Humanimalt : oss djur emellan i medicin och samhälle
  2. +
  3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 487 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »