Levande landskap : en resa till framtidens jordbruk (inbunden)
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2020-05-26
Upplaga
1
Förlag
Stiftelsen Balders Förlag
Medarbetare
Weidar, Anders (form) / Ahlberg, Mats (foto)
Dimensioner
19 x 214 x 145 mm
Vikt
590 g
SAB
Qd
ISBN
9789198332230

Levande landskap : en resa till framtidens jordbruk

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-05-26
257
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Vad var det som hände? Vad var det som gjorde att levande landskap kunde förenklas till den grad? Att grisar och kycklingar lever inomhus och så kort tid som möjligt, utfodras och transporteras som vore de utan liv? Och korna kommer sällan längre ut på bete - hur kunde det bli så här? Landskapets musik har tystnat, minnena försvunnit och markernas språk blivit alltmer entonigt och enahanda. Här och var i landet finns det ändå bönder som försöker samarbeta med jorden, djuren och växterna. Kanske är det i själva verket där framtidens jordbruk tar form."
I den personliga reportageboken Levande landskap får vi möta bönder runt om i Sverige som bedriver ekologisk odling och försöker hitta ett sätt att leva med jord och djur som är både långsiktigt hållbart och etiskt försvarbart. Boken är rikt illustrerad med svartvita fotografier av författaren. Mats Ahlberg guidar oss genom jordbrukets villkor och vardag, samtalar med bönderna och reflekterar över var vi har hamnat när det gäller matproduktion och människans plats i landskapen. Levande landskap är en bok som bjuder in läsaren till större förståelse för såväl jordbruk som de ekologiska sammanhang vi alla är en del av.
Mats Ahlberg är född i Nacka 1950. Han har gått på Finsta lantbruksskola och arbetat på biodynamiska jordbruk i Roslagen, Sörmland och Östergötland. I nitton år arbetade han på¤Saltå Kvarn i Järna, och i tolv år på Rosendals trädgård i Stockholm. Sedan femton år är han redaktör för tidskriften Balder och förläggare på Balders förlag. Han är bosatt i Strömbacka i norra Hälsingland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Levande landskap : en resa till framtidens jordbruk
  2. +
  3. Nyfiken på naturvin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyfiken på naturvin av Mats-Eric Nilsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 506 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Levande landskap : en resa till framtidens jordbruk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra texter, bra bilder, bra tankar
    Henry Ståhle, 26 januari 2021

    Jag bor mitt i det industriella jordbrukslandskapet. Jag förstår precis vad Mats Ahlberg tänker och tror på. Jag håller med tankarna om en bättre värld för både jord, människa och djur. Jag älskar att läsa hans texter och betrakta hans vackra bilder. Hans författarskap var en ny bekantskap för mig och jag är nöjd med boken som är ungefär en blandning av reportage, dokumentär och essä. Inte skönlitterär. Men bra bok är det!

Visa alla 1 recensioner