Utan min slöja  (arabiska) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Arabiska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
250
Inläsare
Maher Aggach
Utgivningsdatum
2020-01-29
Förlag
NBL-Bokförlag
SAB
Hc
ISBN
9789198333558
Utan min slöja  (arabiska) (häftad)

Utan min slöja (arabiska)

Häftad Arabiska, 2020-01-29
139
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Utan min slöja är en komplex roman om den arabiska kvinnans situation, som behandlar aktuella teman som flykt, kulturkrockar och integration. Framförallt handlar romanen om stark kvinnlig vänskap över kulturgränserna.
Huvudkaraktärerna Faten, Roba och Rihab kommer från olika länder: flyktinglägret Shatila i Libanon, Irak och Tunisien. Av en rad anledningar tvingas de alla att fly till Sverige, där de slutligen hamnar i Malmö. I det nya landet blir dock inte allt som de tänkt sig.
I sina diskussioner väjer Faten, Roba och Rihab inte för de svåra frågorna. Alla har de till exempel olika syn på slöjan.

I den svarta soppåsen vid dörren låg slöjan och deshdashan. Aldrig mer skulle hon bära dem. Det pirrade i kroppen. Att äntligen få välja sitt liv.
- Faten

Utan slöjan var hon naken. [...] "Alla efterblivna araber respekterar mig bara för att jag har slöja. Utan den är jag oanständig och otuktig i deras ögon."
- Roba

"Jag har äntligen tagit mod till mig att ta på mig slöjan."
- Rihab

Författaren fil. dr. Hussam Alkoblawi är svensk med palestinskt ursprung. Han har akademisk utbildning från både Sverige och Egypten. 1992 blev han Skånes förste auktoriserade tolk mellan svenska och arabiska, och numera är han rättstolk, tolklärare, språkhandledare och föreläsare inom ämnena integration och kultur. Alkoblawi har tidigare gett ut fyra ordböcker samt diktsamlingen Jag är ingen poet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utan min slöja  (arabiska)
  2. +
  3. Stanna hos mig (arabiska)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stanna hos mig (arabiska) av Ayobami Adebayo (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hussam Alkoblawi

Bloggat om Utan min slöja (arabiska)