Den digitala arbetsplatsen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2016-10-14
Upplaga
1
Förlag
Intranätverk AB
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
599 g
ISBN
9789198342246

Den digitala arbetsplatsen

(14 röster)  |   Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-10-14

Slutsåld

- BOKEN OM HUR MAN LYCKAS MED DEN DIGITALA ARBETSPLATSEN

"Den digitala arbetsplatsen är en digital arbetsmiljö som medvetet utformats utifrån ett helhetsperspektiv, med användaren i centrum."

Många digitala arbetsmiljöer är dåligt utformade, svåra att förstå och frustrerande att använda. Detta försvårar för medarbetarna att utföra sitt arbete, både enskilt och i samarbete med andra. Det leder också till stress och ohälsa vilket drar ner engagemanget för arbetet och arbetsplatsen.Konsekvensen blir minskad produktivitet och innovationsförmåga för medarbetarna och för organisationen som helhet.

Ingen verksamhet har råd med detta slöseri i längden. Ska de lyckas med sitt digitala förändring måste de göra något åt detta. Inte imorgon. Nu.

I "Den digitala arbetsplatsen" presenterar författarna Oscar Berg och Henrik Gustafsson ett konkret angreppssätt för hur man kan åtgärda problemen i den digitala arbetsmiljön, lyfta medarbetarna och skapa förutsättningar för en framgångsrik digitalisering av verksamheten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Den digitala arbetsplatsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra innehåll
  Bertil Daxberg, 16 januari 2017

  Detta är en bra bok som fokuserar på vikten av att tänka till och jobba runt detta med digitalisering av våra befintliga och framtida arbetsplatser.
  Jag tycker dock att författaren skulle kunna stannat kvar lite vid uttrycket "Samsyn". Samsyn betyder enligt min mening en sak, men en lyckad digitalisering startar i en total (läs, noggrann) förankring av de beslut som fattas initialt vad gäller resan till den digitaliserade arbetsplatsen där personalen stortrivs och växer som individer. <... Läs hela recensionen

 2. Vi behövde denna bok
  @echristensen42, 11 november 2016

  Mycket bra pedagogisk uppbyggt och med fokus på insikter och praktisk nytta för läsaren. Jag ser denna bok som en lärobok på alla utbildningar där man behandlar ämnet digitalisering inte bara på arbetsplatsen men även i ett större perspektiv.

 3. Värdefull bok om du vill nå snabba resultat
  Rolf R, 7 november 2016

  Den här boken presenterar en steg-för-steg-anvisning om hur man ska arbeta praktiskt med att förbättra den digitala arbetsplatsen. Den presenterade metoden bygger på en sund teoretisk grund som boken också beskriver ingående så att man förstår motivet bakom metoden. Det är just det jag gillar med den här boken, kombinationen av en praktisk och direkt användbar metod och en solid teori som metoden vilar på.
  Genom att författarna beskriver de bakomliggande teorierna och hur de tänker kring ... Läs hela recensionen

 4. Mycket viktig bok för alla som vill göra bättre.
  Humanisten, 2 november 2016

  Att klyftan mellan vad jag vill uppleva och vad jag tvingas uppleva på min arbetsplats ökar är pinsamt uppenbart. Titta på lärarna som ska ta lika mycket tid för administration som tid för att lära ut (p.ga uselt skapade system) och sjukvårdens haveri med att låta patienter ta första rummet och istället får de mest utsatta sitta och fylla i pappersblanketter med blödande sår. Eller bankernas omöjliga förutsättningar att skapa nytta tack vare databaser som byggdes långt innan Berlinmuren föll.... Läs hela recensionen

 5. Konkret om digitalisering
  ÅkeAJO, 1 november 2016

  Här har vi en bok som inte bara pratar om Vad och Varför kring digitalisering utan även går in på Hur man kan arbeta för att digitalisera. Författarnas perspektiv kring medarbetaren får mig att tänka på HCL och deras initiativ kring "employees first" vilket frigjort energi att arbeta smartare och erbjuda bättre kundservice
  Boken är för kommunikatörer och IT-folk men borde vara av intresse för alla som arbetar med verksamhetsutveckling kopplat till det digitala.

 6. Inspirerande, tydlig och med många tips
  Sara Larsson , 1 november 2016

  Boken berör många frustrerande situationer som jag skulle tro många kan känna igen sig i, oavsett bransch och roll. På ett metodisk sätt går boken igenom olika hinder och ibland felaktiga inställningar till vad digitalisering egentligen är och vad det innebär. Jag uppskattade särskilt alla modeller som gör det enkelt att ta in de konkreta arbetssätt och tankesätt som författarna berättar om. Och just att bokens mer teoretiska och väluppbyggda kapitel varvas med både tips och modeller gör boke... Läs hela recensionen

 7. Konkret bok, men brister i språket
  G33k, 1 november 2016

  Det tycks inte som att författarna kört stavningskontroll på sitt manus. Det är så mycket språkliga underligheter att det ibland är svårt att hänga med i vad de försöker berätta. Innehållet är bra men med alla dessa anglicismer och den dåliga språkkontrollen är boken onödigt svårläst. Det är synd då båda författarna verkar mycket intressanta.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna