Tidskriften Mana 2-3(2016) Tid (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tidskriften Mana
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2016-12-28
Förlag
Föreningen tidskriften Mana
Översättare
Maja Sager
Medarbetare
Fernández, Florencia (förf.) / Tobiasson, Hannes (förf.) / Knezevic, Zlatana (förf.) / Schclarek Mulinari, Leandro (förf.) / Khosravi, Shahram (förf.) / Adler, Simon Felix (förf.) / Morris, Susana (förf.) / Rosén Hallsten, Marlene (förf.) / Pahnke, Elina (förf.) / Coates, Te-Nehisi (förf.) / Wåhlin,
Illustratör/Fotograf
Elvira Varghans, Tiina Tinouschka Nilsson, Cecilia Germain, Carlos Motta
Dimensioner
280 x 220 x 6 mm
Vikt
235 g
SAB
O(p)
ISBN
9789198346404
Tidskriften Mana 2-3(2016) Tid (häftad)

Tidskriften Mana 2-3(2016) Tid

Häftad Svenska, 2016-12-28
23
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Har du tid en minut? Svaret på den frågan rymmer ett universum av ojämlikheter, kamper och konflikter. Den som har makten över tiden har makten att vara spontan, inte planera, ta sig en minut. Andra har timanställningar som innebär att vänta på plötsliga sms eller befinner sig i migrationsprocesser där det alltid någon annan som kontrollerar din tid, ditt liv, din rörlighet.

Temat för detta nummer av Mana är tid. I boken \\\"Mellan världen och mig\\\" av Ta-Nehisi Coates beskriver författaren rasismen som tidsappropiering. Tiden det tar att tvingas anpassa sig, vara vaksam och fundera stjäl utrymme från andra områden i livet. Det är en stöld som förminskar och förkortar liv. I artikeln "I tid och otid för asyl" diskuterar Zlatana Knezevic hur de asylsökande från Bosnien som fick tillfälliga tillstånd under 1990-talet upplevde den tillfälligheten och hur glappet som skapades i tillvaron har fortsatt att skapa konsekvenser i deras liv många år senare. Därefter återvänder Maja Sager och Paula Mulinari till de nya migrationslagarna och hur dessa förstärker trenden mot skapandet av grupp anställda som befinner sig i en permanent tillfällighet och hur detta ökar arbetsgivarnas makt. Texterna erbjuder en reflektion över hur tid, tillfällighet, takt, temporalitet och väntan griper in i migrationserfarenheter, på arbetsmarknaden, i familjer och människors drömmar. Ta tiden tillbaka!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tidskriften Mana 2-3(2016) Tid
  2. +
  3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 282 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »