Tidskriften Mana 4(2016) Barn
Format
Tidskrift
Språk
Svenska
Serie
Tidskriften Mana
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2017-04-18
Förlag
Föreningen tidskriften Mana
Översättare
Maja Sager
Medarbetare
Pettersson, Andrea (förf.) / Sidhu, Josefine (förf.) / Pahnke, Elina (förf.) / Mahmoud, Alexander (förf.) / Vasileva, Elizabeth (förf.) / Atarodi, Vera (förf.) / Grönroos, Tove (förf.) / Germain, Cecilia (förf.) / Eleonorasdotter, Emma (förf.) / Pahnke, Elina (red.) / Hirani, Sarah Katarina (red.) /
Illustratör/Fotograf
Mia Fernau, Tiina Tinouschka Nilsson, Titus Boguslaw
SAB
O(p)
ISBN
9789198346411
Tidskriften Mana 4(2016) Barn

Tidskriften Mana 4(2016) Barn

Tidskrift Svenska, 2017-04-18
29
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
I det här numret av Mana belyser vi hur barn drabbas av den rasistiska organiseringen av samhället. Josefine Sidhu har träffat Rebecca som utsattes för rasistisk mobbning i skolan under sju års tid, och beskriver Diskrimineringsombudsmannens stora brister i utredningar av etnisk diskriminering i skolan. Alexander Mahmoud berättar i foto och text om två asylsökande familjer. Det handlar särskilt om barnen Amira och Tareq och om hur det råa asylsystemet berövar dem glädje och trygghet. I detta nummers #talkback delar papporna Momodou Malcolm Jallow och Behrang Miri med sig av sina strategier för att stärka och skydda sina barn mot rasismens skadeverkningar. Konstnären och gymnasieeleven Yandeh Sallah berättar om konsten som hon skapar utifrån egna och vänners erfarenheter av att växa upp som poc, person of color, i Sverige. Zlatana Knezevic skriver en essä utifrån ett experiment utfört av tre högstadieelever, som vittnade om diskriminerande betygssättning utifrån rasifiering och kön. Men resultaten diskvalificerades och bortförklarades, vilket Knezevic tolkar som en del av den utbredda oviljan att se att rasism drabbar inte inte bara vuxna utan även barn.

Det brukar sägas att barnen är vår framtid. Men barnen är framförallt nu, och i framtiden kommer de att vara vad vår samtid har gjort dem till. I detta nummer får du läsa om en bråkdel av denna samtid. Vår förhoppning är att vässa dina tankar och handlingar i ett antirasistiskt motstånd som omfattar alla generationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tidskriften Mana 4(2016) Barn
  2. +
  3. Tidskriften Mana 1(2014) Din mamma!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tidskriften Mana 1(2014) Din mamma! av Felicia Mulinari, Catherine Holt, Hillary Lehr, Matilda Renkvist Quisbert, Sara Saleh (häftad).

Köp båda 2 för 58 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Tidskriften Mana 4(2016) Barn