Tidskriften Mana 2-3(2017) Dejting (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tidskriften Mana
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2017-12-13
Förlag
Föreningen tidskriften Mana
Översättare
Florencia Fernández
Medarbetare
Pahnke, Elina (förf.) / Safrankova, Camilla (förf.) / Aagaard Andersson, Jon Ely Xiuming (förf.) / Awil, Fatuma (förf.) / Palacios, Pablo (förf.) / Salim, Nasra (förf.) / Sältenberg, Hansalbin (förf.) / Kaboly Moloudi, Nazli (förf.) / Fernández, Florencia (förf.) / Mulinari, Paula (förf.) / Westerma
Illustratör/Fotograf
Malin Granroth, Tiina Tinouschka Nilsson, Hanna Hernried Forslind, Emelie Gårdeler, Söderlin
Dimensioner
280 x 220 x 3 mm
Vikt
232 g
SAB
O(p)
ISBN
9789198346435
Tidskriften Mana 2-3(2017) Dejting (häftad)

Tidskriften Mana 2-3(2017) Dejting

Häftad Svenska, 2017-12-13
85
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Dejtande kan vara pirrigt, fantastiskt och alldeles, alldeles förgörande. Mana analyserar rasismens påverkan på den som söker efter kärleken och motståndet mot romantikens maktordning. I det här numret av Mana svajpar vi höger och tar flörtandet, dejtandet och kärleken på djupaste politiska allvar. Vi diskuterar de så kallade preferenserna i bögvärlden, hur presentationerna på appen Grindr fylls av anspråk på vita personer. Camilla Safrankova djupdyker bland Tinders vita välgörare, ni vet de som poserar bredvid svarta kroppar för att själva framstå som goda. Kärleken är varken fri från rasism eller frikopplad från materiella förutsättningar, vilket blir tydligt i det här numrets text om att vara kär och papperslös, att vara tillsammans med någon som lovar att hjälpa en om han får uppehållstillstånd först, men som sedan sviker. Pouran Djampour pratar om det materiella i sin text om kapitalismens industrialisering av kärlek.

Men kärleken kan också finnas som en plats där vi kan andas, drömma om ett annat samhälle. Aktivisten Caleb Lunas strategi är att välja bort romantisk kärlek helt och hållet, för att i stället ägna sig åt vänskap. Hansalbin Sältenberg hjälper oss att blicka framåt och spår vår antirasistiska dejtingframtid i stjärnorna. Fyra poeter som drömmer om en framtid där vi kan älska utan att bli utsatta för rasism skriver varsitt brev till en värld bortom denna.

Utanför temat hittar vi bl.a. en rapport från det katalanska motståndet, skriven av Manel Aguirre. Vi träffar också stjärnforskaren Nicholas De Genova.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tidskriften Mana 2-3(2017) Dejting
  2. +
  3. Tidskriften Mana 4(2017) I lagens namn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tidskriften Mana 4(2017) I lagens namn av Maja Sager, Marta Kolankiewicz, Elina Pahnke, Maimuna Abdullahi, Ulrika Svallingson (häftad).

Köp båda 2 för 157 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »