Folkrätt - frågor och tillämpningar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2016-06-30
Upplaga
2
Förlag
Borås Studentbokhandel
Dimensioner
220 x 150 x 10 mm
Vikt
354 g
ISBN
9789198346602
Folkrätt - frågor och tillämpningar (häftad)

Folkrätt - frågor och tillämpningar

Häftad Svenska, 2016-06-30
238
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Folkrätt är idag ett ämne inte bara för traditionell utbildning i juridik, utan även för studier i mänskliga rättigheter, internationella relationer, freds- och konfliktkunskap och polis- och militärutbildningar. Denna övningsbok kompletterar de grundböcker som sådana utbildningar typiskt sett använder. Boken innehåller ett stort antal frågor och tillämpningar av varierande art. Tanken är att studenten, genom att arbeta med dessa, tillägnar sig en mer komplex, och kanske också mer varaktig, kunskap om folkrätten än vad en grundbok ensam tillåter.

Boken är organiserad med utgångspunkt i en traditionell indelning av folkrätten i olika ämnesområden: traktaträtt, statsansvar, fredlig lösning av internationella tvister, internationella mänskliga rättigheter, och så vidare. Det finns även ett längre, avslutande kapitel med tillämpningar av mer blandad karaktär.

Ulf Linderfalk är jur. dr och professor i internationell rätt vid Juridiska fakulteten, Lunds universitet. Han har under åren förestått och undervisat på en rad olika kurser i folkrätt, på såväl grundläggande som avancerad nivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folkrätt - frågor och tillämpningar
  2. +
  3. Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt upplaga 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt up... av Konrad Lundberg, Johan Schüldt, Theddo Rother-Schirren, Anders Lagerstedt, Catharina Calleman (häftad).

Köp båda 2 för 809 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Linderfalk