Mordet i byn Shangling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2017-09-28
Förlag
Bokförlaget Wan Zhi
Översättare
Heshan
Originaltitel
Shanglingcun de mousha
Dimensioner
210 x 136 x 24 mm
Vikt
360 g
SAB
Hce
ISBN
9789198347722

Mordet i byn Shangling

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-09-28
169
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Shangling kunde ha varit en helt vanlig kinesisk by - där männen är borta och knegar i storstäder och på industrier medan kvinnorna sköter om hem, barn och det småskaliga jordbruket - om det inte vore för Wei Sande. Han är en stor och stark karl som bor kvar hemma i byn och skapar oro bland byborna. Han är hemsk och kanske lockande, både brutal och vällustig, men enligt vissa är det just han som verkligen bryr sig om andra människor. Fast han följer inte spelreglerna. Han umgås hämningslöst med byns kvinnor, sätter sig upp mot den lokala partikommittén och bryr sig inte om vad någon tycker om hans leverne.

Men nu är han död, hänger från en gren i byns stora banjanträd. Hur gick det till? Vi får följa polisens utredningsarbete då de förhör byborna. Men de får ingen rätsida på berättelserna. Är byborna egentligen enfaldiga eller listiga? Och nu när ogräset Wei Sande har dragits upp ur myllan, vad händer då? Hur ska livet i byn gå vidare? Blir det någon frid och harmoni för byborna i Shangling?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mordet i byn Shangling
 2. +
 3. Skriften i vattnet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skriften i vattnet av John Ajvide Lindqvist (pocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mordet i byn Shangling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En by och ett mord, med många bottnar.
  tomjep, 13 augusti 2018

  Mordet i byn Shangling har många bottnar och ställer en del intressanta frågor om rätt och fel. I boken möter vi ett Kina underifrån, vi ser de tydliga strukturerna som genomsyrar landet, men också en del av skavankerna. Det är inte en skönmålning och inte heller ett sätt att riva ner. Och är det alltid fel att ta död på någon?

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Yiping Fan

 • Bioinformatics and Machine Learning for Cancer Biology

  Shibiao Wan, Yiping Fan, Chunjie Jiang

  Cancer is a leading cause of death worldwide, claiming millions of lives each year. Cancer biology is an essential research field to understand how cancer develops, evolves, and responds to therapy. By taking advantage of a series of "omics" techn...