Fornnordiska sagor (Del 1-3) (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Fornnordiska sagor
Antal sidor
1086
Utgivningsdatum
2020-06-15
Upplaga
1
Förlag
AlternaMedia
Översättare
Albert Ulrik Bååth, C G Kröningssvärd, Åke Holmbäck, Elias Wessén, Agnes Ekermann
Dimensioner
235 x 160 x 75 mm
Vikt
2245 g
SAB
Hdca
ISBN
9789198347876
Fornnordiska sagor (Del 1-3) (inbunden)

Fornnordiska sagor (Del 1-3)

Inbunden,  Svenska, 2020-06-15
1191
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är den första kompletta samlingen av vår fornnordiska sagoskatt. De kallas även Fornaldarsagor, för att skilja dem från Kungasagor (som avhandlar de nordiska kungarna, som till exempel Snorres Heimskringla) och Islänningasagor (som handlar om isländska släktkrönikor).

Fornaldarsagor är berättelser om hjältar och kungar från folkvandringstid, vendeltid och äldre vikingatid. De utspelar sig huvudsakligen i Sverige, Norge, Danmark och länderna kring Östersjön.

Dessa tre band innehåller förutom äldre översättningar även helt nyöversatta sagor från fornnordiska som alltså aldrig publicerats på svenska tidigare.

Fornaldarsagorna blev kända i Sverige (i den form de nedtecknades på isländska) på 1600-talet varefter de rönte stor popularitet. Sedan dess har intresset för dessa berättelser avtagit betydligt till förmån för de isländska ättesagorna. Ändå utspelar sig fornaldarsagorna inte sällan i Sverige och skildrar forntida svenska hjältekaraktärer, såsom Hjalmar den hugstore (i Hervararsagan), Herröd, Ingvar Vittfarne eller Rolf Götriksson med flera. Fritjof den djärves saga inspirerade Esaias Tegnér att i början av 1820-talet skriva Frithiofs saga.

Dessa tre band innehåller en stor del av våra fäders återberättade historia och borde ha en given plats i varje fosterlandsväns bokhylla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fornnordiska sagor (Del 1-3)
  2. +
  3. Edda: Snorres Edda & Den poetiska Eddan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Edda: Snorres Edda & Den poetiska Eddan av Snorre Sturlasson, Peter August Gödecke (häftad).

Köp båda 2 för 1430 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Ulwencreutz