Bröderna Grimm : inte bara Snövit. En biografi av Andréa Räder (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2016-11-15
Upplaga
1
Förlag
Tvilling förlag
Medarbetare
Engberg, Gustaf (foto)
Illustratör/Fotograf
Anna Höglund
Dimensioner
214 x 155 x 35 mm
Vikt
814 g
ISBN
9789198354324
Bröderna Grimm : inte bara Snövit. En biografi av Andréa Räder (inbunden)

Bröderna Grimm : inte bara Snövit. En biografi av Andréa Räder

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2016-11-15
283
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Första svenska biografin om sagosamlarna och språkforskarna Jacob och Wilhelm Grimm. Genom att samla på kollektiva skatter, alltifrån enskilda ord till sagor och sägner, ville bröderna rädda skärvorna av ett kulturarv som höll på att utplånas under Napoleons erövringskrig.

Sagosamlandet var ett vetenskapligt arbete, och det var framför allt kvinnor som började berätta sagor för bröderna. Även traderingen av sagorna har påverkats av kvinnor. Alla sju utgåvor Kinder-und Hausmärchen, från den första 1812 till den sista 1857, tillägnade bröderna sin väninna, Bettine von Arnim, en inflytelserik författare och Tysklands första kvinnliga människorättskämpe.

Hur ska jag kunna hugga händerna av mitt eget barn? Den gruvliga frågan ställs i en av bröderna Grimms sagor. I andra grymma berättelser kan det handla om att bli levande begraven eller kokad i brunsås. Men hurdana var Jacob och Wilhelm Grimm själva, dessa bröder som när den ene gifte sig förutsatte att den andre skulle ingå i boet?

Biografin avslutas med femton nyöversatta och kommenterade Grimmsagor illustrerade av Anna Höglund.

Andréa Räder är tecknare, författare och pedagog. Sedan 1991 har hon illustrerat närmare femtio böcker för bland annat Bonnier Carlsen och Rabén & Sjögren. Efter arbetet med antologin Bröderna Grimms sagovärld (Bonnier Carlsen 2008) fortsatte hon med sina efterforskningar om bröderna Grimm och de kvinnor som berättade många av de mest älskade sagorna för bröderna, ett arbete som tagit henne fem år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bröderna Grimm : inte bara Snövit. En biografi av Andréa Räder
  2. +
  3. En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon

De som köpt den här boken har ofta också köpt En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon av Patrick Ekwall (inbunden).

Köp båda 2 för 482 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »