Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Barnen i Kramdalen
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2017-12-01
Upplaga
1
Förlag
Boksmart
Medarbetare
Grönlund, Richard (form)
Illustratör/Fotograf
Andreas Sjölander
Dimensioner
250 x 200 x 10 mm
Vikt
377 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198360462

Barnen i Kramdalen 1. En saga om integritet, tafsare och nättroll

(49 röster)  |  Läs 18 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-12-01
159
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad är integritet? Varför ska man ha det?

Följ med barnen Vändela, Snäll-Kjell och Gladrian i jakten på betydelsen av det konstiga ordet integritet, ett äventyr som går genom vackra Kramdalen, Tafsarnas läskiga by och på ett betryggande avstånd från de otäcka nättrollens grotta.

Under tiden lär du dig hur du undviker faror och vad du bör göra om någon vill kramas, ta på dig eller få kontakt med dig på nätet.

Det här är en klassisk saga om ett mycket viktigt ämne. Tanken är att den på ett lekfullt och roligt sätt ska få barn att förstå integritet och rätten till sin egen kropp, och att de lär sig se varningstecken av faror som finns i det verkliga livet - och på internet.

I slutet av boken finns frågor som kan användas som diskussionsunderlag mellan barn och vuxen.

Boken ges ut av Boksmart i samarbete med organisationen Treskablinoll och har synats av personal från flera förskolor, oberoende av varandra.

"Årets viktigaste barnbok. Läs den!"

PATRIK SJÖBERG, VÄRLDSMÄSTARE I HÖJDHOPP OCH ÖVERLEVARE AV SEXUELLA ÖVERGREPP

"Jag önskar att den här boken hade funnits när jag var liten."

ELAINE EKSVÄRD, RETORIKER OCH ÖVERLEVARE AV SEXUELLA ÖVERGREPP
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barnen i Kramdalen 1. En saga om integritet, tafsare och nättroll
 2. +
 3. Stopp! Min kropp! : en kul och viktig handbok om kroppen, känslor och hemligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stopp! Min kropp! : en kul och viktig handbok o... av Hanna Thermaenius, Henrik Backberg (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Barnen i Kramdalen 1. En saga om integritet, tafsare och nättroll. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok om känsliga ämnen

  Vad är integritet? Vad är ett nättroll? Måste man kramas om man inte vill.
  Boken är skriven som en saga och tar upp dessa ämnen. Den är skriven på ett sätt som är lätt att förstå.
  Längst bak i boken finns även frågor som öppnar upp för samtal med barnet/nen.

  En bok som borde finnas i alla skolor och förskolor.

 2. Pedagogisk bok med ett Viktigt budskap!
  Gullis lästips (Rönninge), 12 augusti 2019

  Barnen i Kramdalen är en lättsam saga om ett viktigt ämne.
  I berättelsen tar man upp ämnen på ett lätthanterligt och intressant sätt som integritet, tafsare och nättroll fast på ett pedagogiskt och bra sätt. På så sätt kan de svåra och känsliga ämnena öppnar upp för samtal.

  Det här är en bok som varje förskola och grundskola borde använda så man tidigt vågar lyfta och prata om dessa viktiga frågor och innebörden av ordet integritet.

 3. En bok som behövs
  Lillie, 10 juni 2019

  Min fyraåring hjälpte glatt till att säga stopp vid rätt ställen. Bra med frågor på slutet som leder till samtal och funderingar. En bok alla borde ha och läsa till sina barn! Superviktig!

 4. Charmig och viktig!
  Eva, 24 april 2019

  Den lär ut på ett lätt och pedagogiskt sätt samtidigt som den är rolig för barnen. Fungerar även toppen för låga åldrar. Jag hoppade över sidan om nättroll för mina barn som inte är på internet än men kommer att läsa den också när det blir aktuellt. Fint med frågor på slutet som man kan prata kring ❤

 5. en bok alla borde läsa, inte bara barn
  Jenny, 7 januari 2019

  Alla borde lära sig säga nej och stopp. Och veta vad som känns bra i magen, och bara göra det. att prata med barn om detta är livsviktigt. Bra med frågor på slutet, så det går att diskutera kring boken.

 6. Kunskap
  Eva Birgitta Lund, 2 januari 2019

  Denna bok har jag haft som underlag i mitt arbete på förskolan i en 4-5 årsgrupp. Att få belysa barnen med hjälp av boken och ge kunskap om detta ämne har varit ett stort nöje för mej som pedagog. Barnen tog emot detta ämne med blandade känslor och nya funderingar i ämnet. Detta är något som varje förskola borde använda som ett dokument i sitt lärande om kunskap som berör detta hemska ämne. Jag kommer att använda detta alltid i mitt bemötande med varje bsrngrupo

 7. En fin saga om ett viktigt ämne
  Jessika, 22 november 2018

  Barnen 5 och 7 år gamla gillar den skarpt! Den fina berättelsen tar på ett kärleksfullt sätt upp allas rätt till sin egen kropp. Boken bjuder in till viktiga samtal och diskussioner och bör enligt mig och min familj finnas i varje hem, från barnfamiljens till far- och morföräldrarnas, barnvakternas och kusinernas.

 8. Ett måste för alla barn från 3 år
  PI (Stockholm), 9 november 2018

  Rekommenderar starkt denna bok då det är den perfekta verktygen att kunna prata integritet med barn på ett enkelt sätt och kunna sätta ord på det.

 9. För kort

  Boken ger ett tydligt budskap. Men vi hade dock önskat att den var längre. Den har fått så bra recensioner så jag förväntade mig lite mer av den.

 10. Viktig bok om viktiga ämnen
  Jonna, 26 februari 2018

  Boken tar upp känsliga ämnen på ett lätthanterligt och intressant vis. Den väcker många tankar hos min fyraårige son utan att skrämma. Detta är en bok om ämnen som det tidigare skrivits väldigt lite om som alla borde läsa för sina barn.

 11. Bra bok med viktigt budskap
  Helle, 23 februari 2018

  En lättförstådd bok med viktigt budskap! Läs den för ditt barn oavsett vad barnet har för könstillhörighet. Den här boken kommer jag och barnen att läsa många gånger.

 12. Barnen i kramdalen
  Eva-Marie , 20 februari 2018

  En lättläst och engagerande barnbok med ett viktigt budskap. Bokens budskap handlar om allas rätt till integritet dvs. JAG är viktig och värdefull. Boken öppnar upp till diskussion, tankar och funderingar kring vad som är rätt och fel. Rekommenderas.

 13. Barnen i Kramdalen
  Annelie Lorentzon, 19 februari 2018

  En bra bok som tar upp ett väldigt viktigt ämne. Lättläst och lättförståelig, den bjuder in till diskussion med barnen om hur viktigt det är att våga säga nej och att äga sin egen kropp.
  En bok som borde finnas på alla förskolor och fritids.

 14. Fantastiskt bra !
  Emma, 15 februari 2018

  Viktig och fantastiskt bra bok om viktiga ämnen. Barnen (6 och 8 år gamla) gillar den verkligen också och vi har haft många bra diskussioner efter att ha läst den. Rekommenderar den varmt till alla som vill ha ett stöd för att våga /kunna prata om dessa svåra ämnen!

 15. Varmaste rekommendationer!
  Kristina B, 5 februari 2018

  Jättebra bok med viktigt innehåll som lägger grund till fortsatta samtal om vad integritet är och betyder! Köp den och läs den med egna/andras barn och barnbarn!

 16. Super!
  Ida, 1 februari 2018

  Har läst för 5 åringen och direkt efter började bra frågor och diskussion! Morgonen efter vet han med säkerhet vad integritet betyder! Rekommenderar!

 17. Superbra!

  Detta är en superbra bok för att ta upp ämnet " stopp min kropp" och göra barn och elever medvetna.
  Denna bok tar upp sådant som integritet, tafsare och nättroll på ett pedagogiskt och bra sätt och eleverna som boken lästes för (i mitt fall en åk 2) var mycket engagerade och tyckte att det var en bra och en lärorik lektion!
  Passar mycket bra för barn i alla åldrar då man kan anpassa diskussionerna som uppstår utefter ålder.
  Denna bok är bra för både barn i förskola, förskolekla... Läs hela recensionen

 18. Lättsam bok om svårt ämne
  Jenny, 16 januari 2018

  Vår 5-åring tycker mycket om boken! Tänker att den passar för barn 4-6 år. För äldre barn blir den lite för banal och barnslig.

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av författarna