Jag vet inte vad som händer (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2017-03-13
Förlag
NO Publishing AB
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
178 x 108 x 10 mm
Vikt
92 g
SAB
Hc
ISBN
9789198367102
Jag vet inte vad som händer (pocket)

Jag vet inte vad som händer

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2017-03-13
87
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Marias mamma Elsa har blivit dement. Hon ringer allt oftare, ställer förvirrade frågor och pratar osammanhängande. Ensam i lägenheten hankar hon sig fram. Nyss har hon klarat allt själv, haft många vänner och ett rikt socialt liv.

Så drabbar en stroke. Elsa hamnar i rullstol och får flytta till institutionsboende. Med ens förändras allt. Elsas värld slås sönder, det känns som att hamna i ett fängelse. Maria går bredvid, kämpar för att skapa trygghet i kaos. Samtidigt kryper tankar om livets skörhet och det egna åldrandet närmare.

Jag vet inte vad som händer är en gripande berättelse om en av våra vanligaste folksjukdomar. En sjukdom som gräver ett hål i hjärnan och utplånar delar av ens identitet. Det är också en historia om kärleken mellan mor och dotter, om Norrbottnisk Klådda och om ett liv som både försvinner och rullas upp."

Om författaren:

Anna Norlin är statsvetare, etnolog och journalist och har sedan många år arbetat med jämställdhetsfrågor, både som fri konsult och som anställd på Regeringskansliet och Tillväxtverket.
Hon har tidigare skrivit två faktaböcker om jämställdhet. "Tänk (tvärt) om! Tjejer, killar och makt" utgiven av Rabén & Sjögren förlag 2007, och "Jämställdhet är en mänsklig rättighet" utgiven 2008 (reviderad upplaga 2011) av FN:s jämställdhetsorganisation UN Women Sverige. "Jag vet inte vad som händer" är Anna Norlins skönlitterära debut.

Läs Annas blogg Dagar som går.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jag vet inte vad som händer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gripande om demens
  Villivonkansbooks, 22 mars 2017

  Marias mamma Elsa är dement. Hon får en stroke och hamnar på ett boende med personal dygnet runt. Elsa blir mer och mer förvirrad och ringer Maria allt oftare och talar osammanhängande.
  Det är en gripande och stark roman om att ha en förälder som blir dement. Den är stundtals tuff att läsa, man känner ångesten och skuldkänslorna som Maria har av att inte kunna göra mer för sin mamma. Tycker den fångar och förmedlar sjukdomen på ett väldigt bra sätt. Boken borde ingå att läsa för de som går vårdutbildning.

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 13 mars 2017

  Boken, Jag vet inte vad som händer, är en liten tunn pocketbok på etthundrasextio sidor, som jag läste ut på bara ett par timmar.

  Boken handlar om en medelålders kvinna och hennes demenssjuka mamma. Det är en skönlitterär bok, och inte en dokumentär, men den baseras mycket på författarens liv, och hennes egen mammas insjuknande i demens.

  Jag har ju också en mamma som har en demenssjukdom, så därför ville jag gärna läsa boken när jag fick förfrågan om att göra det.
  Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner