Promenadboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2017-03-30
Förlag
Edström & Engstedt förlag
Originaltitel
Promenadboken
Medarbetare
Engstedt, Pippi (foto)
Dimensioner
245 x 175 x 18 mm
Vikt
649 g
SAB
Rbo
ISBN
9789198367416
Promenadboken (inbunden)

Promenadboken

Inbunden Svenska, 2017-03-30
279
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
En bok om promenaden som idé, aktivitet och njutning. Gå i din egen takt: strosa, ströva, släntra eller spankulera som lär vara en blandning av spatsera och spekulera - och ja, läkare tror att vi tänker bättre och minns mer om vi promenerar.

Längs kajer och gränder. Runt öar och sjöar. Följ med på soliga strandpromenader, ovanliga grötlunkar och lärorika stadsvandringar. Forskare berättar om varför promenaden gör oss lyckligare och kanske får oss att leva längre. En kirurg beskriver en av livets viktigaste promenader, den efter en stor operation.

Förutom kapitel om promenadens historia, kända gångstråk och vandringsfestivaler, skriver ett antal gästförfattare om promenaden som kreativt verktyg, att pilgrimsvandra och om att gå med ledarhund.
Författaren Pippi Engstedt vill inspirera till vandringar på nya vägar och till att se på promenaden med nya ögon.

Pippi Engstedt är författare, fotograf och journalist och har tidigare gett ut guide-, foto- och inspirationsböckerna: Älskade träd, Skärgårdsbagerier, Kloster - vistelser i stilla rum, Utposter - svenska fyrplatser med logi och Vandrarhem vid vatten.

Pippi promenerar gärna på före detta järnvägsspår som byggt om till gångstråk, som på Promenade Plantée i Paris, närkingska Åmmebergs järnväg och The High Line i New York. Men oftast tar hon hundrundor med blandrastiken Sockan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Promenadboken
  2. +
  3. Varp och inslag : bindningslära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varp och inslag : bindningslära av Mariana Eriksson, Gunnel Gustavsson, Kerstin Lovallius (inbunden).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pippi Engstedt