Folkvandring : en kort vägledning till vår tids migrationskris (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2017-03-10
Upplaga
1
Förlag
Rosa Alba Förlag
Originaltitel
Sthování národ
Dimensioner
205 x 132 x 6 mm
Vikt
143 g
SAB
Oha
ISBN
9789198367713

Folkvandring : en kort vägledning till vår tids migrationskris

(19 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-03-10
117

12% rabatt på allt med kod JUNI12

Gäller t.o.m. 12 juni. Se villkor.

Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
DEN NYA, OMARBETADE OCH UTÖKADE UPPLAGAN AV BOKEN!

Enbart till Tyskland kom under 2015 över en miljon migranter. I Sverige begärde samma år över 162"000 migranter asyl, oräknat anhörigfall och till 2019 räknar man med 317"000 anhörigärenden. Ytterligare miljoner människor överväger resan mot Europa. Den ansvarslösa europeiska politiken med Angela Merkel i spetsen eldar ytterligare på den nya tidens folkvandring. I stället för att värna nationalstaternas naturliga intressen predikas ett lättsinnigt svärmeri av välkomnandeiver med slogans som "Refugees Welcome" och det regeringsstödda stridsropet "Wir schaffen das", vi klarar det. Städer och kommuner försöker under tiden att förvalta kaoset. I Sverige har enade politiker inom «Sjuklövern» motsatt sig oppositionens förslag (sd) om generösa mångmiljardsatsningar på massiva hjälpinsatser i närområdet till förmån för mångdubbelt mer kostsamma satsningar på att bilda en generös välkomnandekultur på egen mark som internationellt saknar motstycke. Effekterna av de «pull-faktorer» den Svenska policyn skapat har vi sett när familjer väljer att lämna en förhållandevis trygg men fattig tillvaro i närområden och flyktingläger för att riskera livet på medelhavet. Bilder på de fruktansvärda konsekvenserna i form av drunknade människor har spridits över världen. Samtidigt vänder medborgarna i Europa alltmer sina folkvalda ryggen och hegemonin av moraliserande och enkelriktad propaganda förvandlas till ett hot mot sammanhållningen och freden i Europa. De central- och östeuropeiska stater som dristar sig till att protestera hotas från Bryssel med sanktioner... Till Europas och det västerländska arvets försvar griper nu en av Europas mest framstående statsmän till orda. Václav Klaus, som under många år, beklätt posten som Tjeckiens president, kräver att Europas ledande eliter nu lämnar sina förment medmänskliga dagdrömmar bakom sig. Han anklagar de ledande europeiska eliterna för att genom det massiva inflödet av migranter vilja bryta ner resterna av de europeiska nationalstaterna. Ur kaoset vill man skapa förutsättningar för en ny ordning att resa sig ur askan av det gamla Europa, en ordning i linje med vänsterradikala, progressistiska idéer om en helt annan världsordning och en ny sorts människa. Klaus fruktar för Europas och våra efterlevandes framtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Folkvandring : en kort vägledning till vår tids migrationskris
 2. +
 3. I samma flod : Putins krig mot kvinnorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt I samma flod : Putins krig mot kvinnorna av Sofi Oksanen (inbunden).

Köp båda 2 för 316 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Folkvandring : en kort vägledning till vår tids migrationskris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tunn och ytlig skrift
  Lars Åhlin, 13 juni 2017

  Som belysning av problemkomplexet invandring/integration/islamism/asylpolitik är boken bristfällig. Men den utgör en kritik av EU:s politik inom dessa områden som är läsvärd.

 2. Verkligheten - sedd med öppna ögon !
  Leo Cheiron (Österlen), 12 juni 2017

  Oj oj.... vilken bok!

  Underbart att få läsa annan fakta - än den korrigerade variant, som delges oss via svenska "opålitliger" och deras bakbunda media... (inkl SVT!)

  LÄS BOKEN - för tusan - och se hur även DU kan rädda dig ifrån det sjunkande Moder Svea skeppet - där rorsmannen drogats - och besättningen är beredd att dö.... i förblindad, naiv trolldom!

 3. Bra och lättläst
  Mrs K, 20 april 2017

  En mycket väl formulerad liten skrift, ingen rasism, ingen skrikig populism. Bra för den som vill förstå och få sammanhang. Man kan hoppa över förordet om man tycker att man läst Gunnar Sandelins texter redan, och gå direkt på huvudtexten.

 4. Initierat, men med brister
  Flodas, 18 april 2017

  Intressant med en erfaren politikers perspektiv, dessutom med en annan europeisk bakgrund än den svenska (som vi alltid tror är den "riktiga").
  Rakt på sak när det gäller uppfattningar och med klara ställningstaganden.
  Språkligt sett något av ett hafsverk, inte särskilt genomarbetad och något otillgänglig, men budskapet går ju fram.

Visa alla 4 recensioner