Beredd till bådadera (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2017-03-09
Förlag
Lunds universitet
Medarbetare
Mansén, Elisabeth (förf.) / Nordin, Svante (förf.) / Olsén, Jan Eric (förf.) / Östling, Johan (förf.) / Broberg, Gunnar (red.) / Dunér, David (red.) / Francke, Petra (form)
Dimensioner
2401 x 170 x 36 mm
Vikt
1178 g
ISBN
9789198370621
Beredd till bådadera (inbunden)

Beredd till bådadera

Inbunden Svenska, 2017-03-09
332
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Beredd till bådadera. Lunds universitet och omvärlden" vill med sitt val av titel just visa vidden av ett gammalt universitets verksamhet, i går, nyss, i dag, från grundläggandet 1666. Tyngdpunkten har lagts på de senaste femtio åren, den tid som gått sedan universitetet senast firade sin existens. Den kan läsas som en första kartläggning av det senaste halvseklet, hur universitetet har förvaltat sitt gamla motto på sigillet, men kanske också vart det är på väg. Boken vill också fånga något av samspelet mellan universitetet och omvärlden, ett perspektiv som ofta saknas, men behövs för att förstå universitetets växlingsrika historia.

Boken är en antologi med nio historiska studier om allt från forskningssamverkan och internationella kontakter till spirituella medlemmar i Fråga Lund-paneler och allmänhet som vill donera sina kroppar till vetenskapen.

Idéhistorikerna Gunnar Broberg och David Dunér är redaktörer för boken. Övriga medverkande är idéhistorikerna Gustav Holmberg, Thomas Kaiserfeld, Elisabeth Mansén, Svante Nordin och Jan Eric Olsén, litteraturvetaren Katarina Bernhardsson och historikern Johan Östling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Beredd till bådadera
  2. +
  3. Historiens hemvist I : den historiska tidens former

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historiens hemvist I : den historiska tidens fo... av Jens Bartelson, Henrik Berggren, Staffan Carlshamre, Marcia Sá Cavalcante Schuback, Kristina Fjelkestam (häftad).

Köp båda 2 för 561 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »