Kan neurofeedback hjälpa hjärnan? : svenska exempel på arbete med välmående och prestation, stress, smärta, substansberoende, ADHD och PTSD (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2018-03-12
Upplaga
1
Förlag
Insidan Förlag
Medarbetare
Myglegaard, Jette (förf.) / Nilsson, Maud (förf.) / Johansson Metso, Frida (red.)
Dimensioner
225 x 150 x 10 mm
Vikt
424 g
SAB
Dod,Vef
ISBN
9789198373318
Kan neurofeedback hjälpa hjärnan? : svenska exempel på arbete med välmående och prestation, stress, smärta, substansberoende, ADHD och PTSD (häftad)

Kan neurofeedback hjälpa hjärnan? : svenska exempel på arbete med välmående och prestation, stress, smärta, substansberoende, ADHD och PTSD

Häftad,  Svenska, 2018-03-12
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Neurofeedback - biofeedback genom EEG-återkoppling

Via EEG-elektroder registreras hjärnans elektriska aktivitet i olika frekvensband. Hjärnans aktivitetsmönster belönas visuellt, auditivt och taktilt. Förmågan att lugna sig och självreglera ökas. Det bidrar bland annat till ökad koncentration, fokus och förbättrad sömn.

I den här boken möter du patienter och kliniker som testat neurofeedbackträning, NFT. De berättar hur behandlingen har bidragit till ökad psykisk hälsa och bättre självreglering.

Metoden beskrivs och förklaras med många kliniska exempel. Kunskapen om effekten av NFT gäller särskilt för ADHD och posttraumatisk stress, men boken berör också behandling av substansberoende, smärta och depression samt arbete med så kallad peak performance, prestation på hög nivå.

Gemensamt för alla bokens medförfattare är en erfarenhet av att NFT verkar vara en lovande, skonsam och effektiv terapimetod som kan förbättra symtom som är vanliga i många diagnoser, exempelvis problem med sömn, koncentration och känsloreglering. Vår erfarenhet är att NFT kan bidra till ökat välbefinnande, både för sjukvårdens patienter och för en bredare allmänhet som helt enkelt vill må och fungera bättre.

Huvuddelen av boken har skrivits av Pia Ahlstrand, leg. psykolog, klinisk specialist, neuropsykolog, Anna Gerge, fil. mag., leg. psykoterapeut (redaktör) och Frida Johansson Metso, leg. psykolog (redaktör). Medförfattare är även Karin Duberg, aukt. socionom, leg. psykoterapeut, Henning Laugesen, leg. läkare, specialist i psykiatri, Jette Myglegaard, neurofeedbackterapeut samt Maud Nilsson, leg. psykolog och leg. psykoterapeut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kan neurofeedback hjälpa hjärnan? : svenska exempel på arbete med välmående och prestation, stress, smärta, substansberoende, ADHD och PTSD
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »