Biebmu ja dálkkas / Food & Medicine / Föda & medicin : from Sápmi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2020-08-27
Upplaga
1
Förlag
Lavvo Sami Art & Nature
Översättare
John Ponga
Medarbetare
Ponga, Tomas (red.) / Ponga, Sanne (foto) / Ponga, John (foto) / Ponga, Anita (foto)
Illustratör/Fotograf
Anita Ponga
Dimensioner
216 x 216 x 19 mm
Vikt
689 g
SAB
Vml
ISBN
9789198373837
Biebmu ja dálkkas / Food & Medicine / Föda & medicin : from Sápmi (inbunden)

Biebmu ja dálkkas / Food & Medicine / Föda & medicin : from Sápmi

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-08-27
339
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vi stiger fortfarande upp från den senaste istiden och balanserar säkert på den Baltiska Skölden, Skandinavien och Kolahalvön, där vi fortfarande envetet håller oss kvar. Det är en lång matkulturell tradition av kött, fisk, örter, bär och olika tekniker för att bevara mat, som ligger till grund för vårt hushållande. Vi är fortfarande renskötare, bönder, fiskare, jägare och handelsmän sedan eldgammal tid. Den nya snabba tiden, med den snabba maten, har fjärmat oss från den riktiga mättnaden - både den själsliga och lekamliga - och kanske ibland gjort oss sjukare. Mycket har givetvis ändrats sedan vi bodde vid iskanten för ca tiotusen år sedan, men mycket har bevarats oförändrat - och det är vi stolta över. Vi har med vår flexibilitet i språk, kultur och seder, lyckats leva och levandegöra vår tillvaro. Vi har även en lång obruten tradition av botande - det var vi tvungna till - och många av våra kurer ligger till grund för dagens mediciner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Biebmu ja dálkkas / Food & Medicine / Föda & medicin : from Sápmi
 2. +
 3. Smak på Sápmi - tradition, innovation och framtid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smak på Sápmi - tradition, innovation och framtid av Victoria Harnesk (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Biebmu ja dálkkas / Food & Medicine / Föda & medicin : from Sápmi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kulturarv
  Chokladnomad, 18 september 2020

  Så glad att kunskapen nu också förs vidare i skrift då så många förlorat, eller aldrig lärt sig, den samiska matkulturen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anita Ponga

 • Grodpilen / Cuoppunjuolla / The Frog Arrow

  Anita Ponga

  Vi får inte glömma vårt sammanhang, att vi en gång var likvärdiga med djuren. Vi kanske inte är medvetna om det, men i våra hjärtan bevarar vi kanske minnet av en djup vänskap med djuren. Vi kanske är sorgsna över att vi är skilda från allt annat ...

 • Saivo

  Anita Ponga

  Vad vet vi om det som inte går att veta? Om då, om nu, om framtiden, om livet och döden. Jordklotet är en varelse som färdas genom rymden i en ofattbar hastighet. Vi är för evigt sammanbundna, också med den måne som sakta fjärmar sig från oss. Und...