Latin - alla tiders språk! : introduktion för nyfikna (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2018-12-21
Upplaga
1
Förlag
Edmar Editor
Dimensioner
242 x 165 x 6 mm
Vikt
175 g
SAB
Foc
ISBN
9789198374261
Latin - alla tiders språk! : introduktion för nyfikna (häftad)

Latin - alla tiders språk! : introduktion för nyfikna

Häftad Svenska, 2018-12-21
197
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Etapp 1 av 'Latin - alla tiders språk!' möter citat och sentenser som inspirerar till jämförelser med vår egen tid - många av dagens frågeställningar var aktuella redan i det antika Rom. Vidare hittar vi två pojkars graffitiskämt på en mur i Pompeji.

I Etapp 2 presenteras några dikter av poeterna Catullus och Horatius, mestadels i översättning men också med ett antal rader på originalspråket. Vi går även igenom några latinska räkneord och lånord från dessa. Slutligen återges ett läsestycke på latin som visar hur en skoldag kunde vara för senantikens elever.

I Etapp 3 presenteras fabeln om Vargen och lammet, vars upphovsman vill föra de förtrycktas talan mot de mäktiga i samhället. I denna etapp ingår också delar av den berömda Bayeuxtapeten, som med bild och latinsk text berättar hur Vilhelm Erövraren genom slaget vid Hastings år 1066 intog England. Vi får vidare veta hur Linné byggde upp sina latinska växtnamn och varför läkarna idag använder terminologiskt latin i sin verksamhet. Få yrkesgrupper använder idag så mycket latin som läkare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Latin - alla tiders språk! : introduktion för nyfikna
  2. +
  3. Yrkessvenska inför praktiken : lokalvård, hemtjänst och kök

De som köpt den här boken har ofta också köpt Yrkessvenska inför praktiken : lokalvård, hemtj... av Emil Molander, Marita Standár (häftad).

Köp båda 2 för 406 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »