Västsahara Inifrån : Att svika ett folk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Inifrån (del 2)
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2018-10-09
Upplaga
1
Förlag
Offside Press
Medarbetare
Birgersson, Anders (form)
Dimensioner
240 x 180 x 15 mm
Vikt
431 g
SAB
Kpc
ISBN
9789198375114
Västsahara Inifrån : Att svika ett folk (häftad)

Västsahara Inifrån : Att svika ett folk

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-10-09
222
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
En reportagebok i ordets bästa mening Aftonbladet

Att svika ett folk Västsahara Inifrån är berättelsen om Afrikas sista koloni om 40 år av dammig väntan och en bortglömd kamp för självständighet. Det är också en berättelse om stormaktsspel, svek och en svensk utrikespolitik som ger eko över Saharas sanddyner.

Anna Roxvall och Johan Persson reser genom oändliga öknar, ockuperat land och ekande FN-korridorer. På vägen möter de ärrade gerillakrigare, väderbitna nomader och luttrade toppolitiker, när de tillsammans söker svar på vad det är som gör att ett helt folk gång på gång offras för realpolitiken och vad som återstår när den sista diplomatiska dörren stängs.

I Att svika ett folk möter författarna människor som har fått se sina rättigheter malas till grus i fyra decennier. Parallellt gräver de ned sig i den svenska kursändringen i Västsaharafrågan. Resultatet är ett närgånget reportage i text och bild där sanden och frustrationen knastrar mellan sidorna.

 

"Genial presentation", "bladvändarspännande undersökande reportage." Expressen

"Tidlös, suverän journalistik i nyskapande pappersform. Medievärlden

 

Om författarna: Johan Persson och Anna Roxvall är två prisbelönta journalister som har arbetat ihop i drygt elva år. Tillsammans har de rapporterat från såväl kriget i östra Ukraina som flyktingkrisens Grekland, men främst har de fokuserat på konfliktområden i Afrika. Deras reportage karaktäriseras av ett nära samspel mellan text och bild, alltid med en stor respekt för den lilla människan. Johan Persson är känd som en av författarna till 438 dagar, som bland annat nominerades till Augustpriset 2013. Anna Roxvall tilldelades Nils Horner-priset 2017.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Västsahara Inifrån : Att svika ett folk
  2. +
  3. Burundi inifrån : "När folk väl har börjat döda varandra är det svårt att få dem att sluta"

De som köpt den här boken har ofta också köpt Burundi inifrån : "När folk väl har börjat döda... av Anna Roxvall, Johan Persson (inbunden).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Västsahara Inifrån : Att svika ett folk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ett svek av stora mått
    Bo Ranman, 25 oktober 2018

    Mycket angeläget ämne som tystats ned. Den svenska regeringen fjäskar för Marocko och svenska fiskefartyg gör stora vinster på att stjäla sahariernas mat. Deras mat blir Omega tre preparat åt den svenska medelklassen samtidigt som saharierna får leva på gamla konserver som FN delar ut. Det är en skam att detta får fortgå!

Visa alla 1 recensioner