Massutmaning : ekonomisk politik mot utanförskap & antisocialt beteende (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2017-03-21
Förlag
Kuhzad Media
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
690 g
SAB
Ohdi
ISBN
9789198378702
Massutmaning : ekonomisk politik mot utanförskap & antisocialt beteende (häftad)

Massutmaning : ekonomisk politik mot utanförskap & antisocialt beteende

(244 röster)  |  Läs 65 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-03-21

Slutsåld

De flesta svenskar har stor välvilja mot och tolerans för invandrare, och önskar att invandringen skulle ha lyckats bättre. Sveriges experiment med storskalig invandring från tredje världen till en välfärdsstat har varit unikt till sin omfattning men har i många avseenden misslyckats. Sveriges samhällsproblem är i dag allt mer koncentrerade till den del av befolkningen som har invandrarbakgrund. Utrikes födda står för ungefär 17 procent av befolkningen och andra generationens invandrare för ytterligare fem procent. Utrikes födda utgör trots detta 53 procent av dem med långa fängelsestraff, 54 procent av de arbetslösa och gruppen mottar 60 procent av de utbetalda socialbidragen. 71 procent av Sveriges barnfattigdom finns bland hushåll med utländsk bakgrund, medan 76 procent av medlemmarna i kriminella gäng har invandrarbakgrund. Det gäller att ta fram konkreta åtgärder som ger alla de invandrare som Sverige har tagit emot en plats i det svenska samhället. Det kräver i sin tur en uppriktig och evidensdriven analys av hur Sverige hamnade här, och av hur man tar sig vidare.

Folkbladet: "I närmast Assar Lindbecksiansk anda levererar Tino Sanandaji ett 25-punkts program för hur saker och ting kan ställas till rätta"

Expressen: "Sveriges just nu mest omtalade och omtvistade bok. Massutmaning höll mig vaken hela natten"

DT Ledare: "du gör bäst i att läsa boken. För den kommer att påverka det svenska samhället under många år framöver"

DN Kultur: "en grundlig genomgång av fakta, men också en pedagogisk förklaring av sofistikerade statistiska analyser"

GP Ledare: "har toppat nätbokhandlarnas försäljningslistor sedan den släpptes"

SvD Ledare: "På biblioteken är köerna för att få låna ett exemplar långa. En succé"

Forskning & Framsteg: "Angeläget om invandringspolitik"

Dagens Næringsliv: "sprängfylld av fakta"

NRK: "en egen liten Brochmann-utredning"

Die Welt: "Med sin analys spränger han landets tillborstade konsensusdiskurs"
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 65 recensioner av Massutmaning : ekonomisk politik mot utanförskap & antisocialt beteende. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Självständiga fakta
  Bo Vinnars, 29 september 2020

  Oerhört viktig bok som går emot den politiska strömmen och svenska åsiktskorridoren. Den gör upp med flera etablera sanningar som strukturell rasism. Författaren serverar ekonomiska och sociala fakta på en gediget och tydligt sätt!

 2. Intressant och tankeväckande bok
  Magnus Åhman, 11 maj 2018

  Är mycket nöjd med denna bok. Var lätt att läsa och ställde många intressanta frågeställningar. Boken visar också på hur media och speciellt politiker väljer att vinkla statistik, forskning och annat material på ett sätt som visar en positivare utveckling i samhället än vad verkligheten är.

 3. Klart läsvärd!
  L Karlsson, 10 januari 2018

  Innehåller mycket som landets maktelit borde ta till sig och sedan ta nytta av.
  Tino har uppenbarligen förmågan att granska en del "svenska fenomen", helt utan skygglappar.

 4. En viktig bok
  Olle Z Haeggström, 29 december 2017

  Boken är ett sakligt och viktigt bidrag till debatten om hur vi bör hantera de frågor och problem som de senaste årens stora invandring medfört.
  Författaren går på ett systematiskt sätt igenom fråga efter fråga och med slutsatser som säkert uppfattas som obekväma för både politiker och media.
  En bok som borde vara ett måste för alla som avser att bidra till en lösning och som inte enbart
  vill ut-trumpeta den ena eller andra sidans mer eller mindre fastlåsta ideologiska käpphästar.... Läs hela recensionen

 5. Fantastisk bra bok.
  Carl Oskar Emanuel Nordström (Varberg), 11 november 2017

  Stenhård fakta upptryckt i ansiktet på PK eliten i Sverige. Alla som inte förstår varför Integrationen i Sverige gått överstyr bör läsa denna. Sen kanske ( inte troligt dock ) vi kan få en nyanserad debatt om integrations frågorna.

 6. Intressant
  Leif Jonsson, 8 november 2017

  Viktig och mycket intressant. Får kunskaper jag har användning för i mitt jobb. Fakta som är objektiv och speglar samhället av idag.

 7. Bra Tino
  IngvarW, 4 oktober 2017

  Strålande bra sammanfattning av läget och oerhört intressant med den ekonomiska utvecklingen för de kommuner med stor andel invandring. Det som man själv misstänkt stämde väl med Tinos siffror. Pga att Sverige är så urkasst på integration så försörjs stora delar av våra invandrade människor av andra och det under mycket mycket lång tid.

 8. Intressant bok men vinklad
  Anders, 16 augusti 2017

  Intressant att läsa om statistik som sällan framförs publikt för att den inte är politiskt korrekt. Dock gör blandningen av fakta, lösryckta citat och författarens egna åsikter att resultatet blir svårt att tolka. Jag hade hoppats på en bok som objektivt kunde visa och analysera fakta. Istället verkar den vara ytterligare ett inlägg i den sandlådediskussionen som förs på höger- och vänstersidan idag.

 9. En viktig röst i debatten
  Arne Stefan Johansson, 15 augusti 2017

  Som den nationalekonom Tino är problematiserar han, utreder samt underbygger med (av myndigheter & de flesta politiker undanhållem fakta) statistik från otadliga källor. Sista kapitlet redovisar Tinos slutsatser dvs ett antal förslag för att få situationen på rätt köl igen. Besvärlig bok för dem som står för den huvudlösa invandringspolitik Sverige haft i många år nu. Att de flesta röda kommuner inte vägrat köpa den till biblioteken kan man ju bara ta som ett erkännande av argumentens korrekt... Läs hela recensionen

 10. Ögonöppnare
  Kristina Fredin, 31 juli 2017

  Årets viktigaste bok. Den borde finnas i varje hem. Läs den! Hur kan vi ha blivit så bortkollrade och utan en eget sunt förnuft?

 11. Massutmaningen
  Roger Svedenäng, 25 juli 2017

  Böcker av detta slag skall/borde läsas av alla svenskar så man kanske kan förstå hur vårt fädernäsland Sverige är styrt av politiker som inte ser vad som händer.

 12. konsten att undvika verkligheten
  Christer Möller, 17 juli 2017

  Boken avslöjar att svenska folket blivit utsatta för "alternative facts" i många år
  av våra folkvalda! Går boken att låna i biblioteken i Botkyrka?

 13. Nyttan med bearbetat material, som ej censurerats
  Ulf Bernhard Ericson, 3 juli 2017

  ..... av och med politisk hänsyn. Ett skrämmande uppvaknande för den vänsterliberala världen om den läses av de som bildas bör.

 14. Saklig och stark, men kommer den att läsas?

  Boken "Massutmaning" innehåller en saklig genomgång av olika problem relaterade till massinvandringen. Som sådan är den utmärkt bra och om den blir läst av beslutsfattare och mediapersoner kan den rent teoretiskt göra stor nytta. Problemet är att globalisternas medlöpare är nöjda med utvecklingen och inte kommer att ändra sig en centimeter om de inte tvingas därtill. De röda kanske i och för sig inte är nöjda, men deras analytiska förmåga sträcker sig inte längre än till tillmälen och rop ... Läs hela recensionen

 15. Verklighetsrelaterad ekonomisk politik
  Jakke, 29 maj 2017

  En av få faktabaserade böcker inom ämnet, som inte är skriven genom PK-glasögon. Politiker låtsas inte känna till de kommande ekonomiska "utmaningarna" vilket kommer att få stora konsekvenser på statens finanser och i förlängningen skattebetalarna.

 16. Bör läsas av alla.
  Arne Karlsson, 27 maj 2017

  Fantastisk bok, äntligen får vi veta sanningen. Informationen som etablissemanget har velat dölja för svenska folket kan nu läsas av var och en.

 17. Intressant och viktigt inlägg i debatten
  Marianne Ståhl, 26 maj 2017

  Våra politiker har haft en bristande insikt om de växande problem samhället står inför. Medias rapportering har med sitt kampanjarbete och snyftreportage pläderat för ökad mottagning. Men var finns en saklig konsekvensbeskrivning.

  Det svåra är integrationen och den skapas inte automatiskt. Att förlita sig på skönmålning hjälper föga då det saknas både bostäder och arbetstillfällen. Tino Sanandaji har i sin bok Massutmaning på ett mycket övertygande sätt beskrivit och analyserat vad ... Läs hela recensionen

 18. Härligt med fakta i ett område som styrs av känslo
  Peter , 25 maj 2017

  Förstår att denna bok blivit populär, vår tids största politiska fråga som saknat en faktabaserad analys och helt drivs av känslor. I normalfallet styrs Sverige av fakta, analys och en demokratisk ordning vilket gör denna bok inte bara läsvärd utan även nödvändig för hela den svenska befolkningen

 19. Bör läsas av alla!
  Rickard Hermansson, 16 maj 2017

  Ett måste för den som vill förstå Sveriges nuvarande problem!
  Intressant,pedagogisk och enkel att läsa med många referenser o källor. Tino ser och förklarar problemen från båda politiska håll.

 20. En Historisk Debattbok
  Uncle Bob 60, 13 maj 2017

  Denna boken är oerhört välskriven och detaljerad vad gäller de "utmaningar" som påfrestar vårt gemensamma samhällskontrakt. De politiskt korrekta hatar boken, för att den drar ner byxorna på de beräkningar över "invandringens kostnad", I själva verket är det en lång rad av direkta och indirekta kostnader som kan hänföras till Massinvandringen. Den empiri som presenteras i boken. är imponerande.

  Minns ni Mona Sahlin? Hon gick i spetsen för ett gäng sossar som hävdade att invandringen... Läs hela recensionen

 21. Faktaspäckad dokumentation
  Lennart Göranson, 8 maj 2017

  Det som etablerade kanaler har misslyckats med när det gäller effekter av de senaste årens stora invandring är att tillhandahålla fakta och analysera konsekvenser. Sanandaji fyller det tomrummet på ett förträffligt sätt. Att boken sedan inte utmynnar i en tydlig slutsats om vad som måste göras är inte underligt. Det kanske inte finns något bra svar. Men tack vare boken kan diskussionen om alternativ nu baseras på ett solitt kunskapsunderlag.

 22. Missriktad välvilja - vad blir effekten?
  I.N. Sikt, 8 maj 2017

  Faktaresistensen bland politiker och media kommer att stå svenskarna dyrt! Är det konstigt att högerextrema partier får fäste och stöd?

 23. Illa skrivet med en hel del stavfel.
  Anna Lisa, 20 april 2017

  Illa skrivet med många stavfel. Spretigt innehåll. Rena pekoralen på slutet. Vissa goda synpunkter och lättfattlig statistik men det räcker inte. Ett hafsverk.

 24. viktig bok
  Karl-Gunnar, 17 april 2017

  En vetenskaplig genomgång av aktuella problem i samhället. Bör läsas av alla som vill veta de positiva effekterna av invandringen, samt även de problem som den för med sig.
  Tyvärr är boken lite slarvigt korrekturläst, därför får den "bara" näst högsta betyg.

 25. Saklig information
  Linusida, 11 april 2017

  Värdefull sammanställning av statistik om invandring och flyktingström. Författaren har sammanställt informationen på ett överskådligt sätt. Tino Sanandaj är en folkbildare i ordets rätta bemärkelse.

 26. Läsvärt om invandringen
  Eva Wikström, 6 april 2017

  Sanindaji skriver lättfattligt, med hänvisningar till otvetydiga fakta från trovärdiga källor, som SCB, BRÅ osv. Slutsatserna han drar är en svidande kritik mot den politik som förts av de senaste regeringarna när det gäller immigrationen till Sverige: vill vi behålla vår välfärd kan inte gränserna stå öppna!
  Han tar också upp integrationsproblem i förorterna, gängkriminalitet, trygghetsfrågor, våldtäkter och mycket annat relaterat till invandring på ett föredömligt klarvaket och osentimentalt sätt. Alla politiker borde läsa den!

 27. Kanon
  Camilla, 30 mars 2017

  Detta är en riktigt bra bok som ger fakta på ett bra och tydligt sätt.
  Jag kan verkligen rekommendera denna!

 28. Mycket bra!
  karin Bjorkman, 28 mars 2017

  Har inte läst ut den ännu, men vederhäftig o mkt nyttig i diskussionen om invandringen. Bra med fakta att luta sig emot i debatten!

 29. Värdefull genomgång av aktuell forskning
  Ove Källtorp, 28 mars 2017

  Författaren sammanfattar och granskar på ett mycket initierat sätt den svenska forskning om kriminalitet och utanförskap som under de senaste decnnierna har publicerats

 30. Årets bok
  Krassimira Gonzalez, 25 mars 2017

  Tino redovisar siffror och drar slutsatser om invandringen och dess effekter på Sverige. Han är saklig och pekar på fenomen som politiker, nationalekonomer och journalister är rädda eller okunniga att lyfta och diskutera. Helst vill de soppa alla negativa effekter av invandringen och den misslyckade integrationen under mattan. Men det gör inte Tino i sin senaste bok. Även om jag inte är överens med honom om en del slutsatser han gör så är Massutmaningen årets viktigaste bok. Borde ingå i Stu... Läs hela recensionen

 31. Boken Massutmaning av Tino Sanandaj behandlar inva
  LOO, 24 mars 2017

  Han baserar boken på ett omfattande forsknings och statistikunderlag samt ställer det mot den invandringspolitik som förts fram till 2016, det år då boken skrevs. Det mest slående är gapet som finns mellan den politiska debatten om invandringen och situationen beskriven av forskning och statistik. Debatten stöder på den välmenande tanken att rädda människor i nöd och att invandringen är bra för Sveriges ekonomi. Tino visar att det senare är helt fel. Invandringen under 2000 talet resulterar i... Läs hela recensionen

 32. Ögonöppnare
  Peo Gustavsson, 23 mars 2017

  En bok som på ett pedagogiskt sätt belyser en av de viktigaste frågeställningarna i vårt land. Statistik och evidensbaserad analys avslöjar obönhörligt många av de floskler som politiker håller sig med angående immigration och dess påstådda samhällsvinster. En faktabaserad och nyanserad debatt i ämnet vore önskvärd och då är denna bok något som alla som uttalar sig i ämnet bör läsa.

 33. Läsvärd
  el Gubbo, 19 mars 2017

  Vettig och, jag betonar, inte extremistisk genomgång av ekonomiska och sociala förhållanden i Sverige. När jag läste boken visste jag inte hur jag skulle ställa mig till Sanandaji. Nu kan jag säga att han känns seriös.

 34. Allt om invandringens effekter på samhället
  BoJo, 17 mars 2017

  Lättläst, saklig och skrämmande perspektiv för de fattigaste i Sverige. Egentligen allt som massmedia inte rapporterar, ur ett ekonomiskt perspektiv.

 35. Allmänbildning
  Patrik Gunnarsson, 17 mars 2017

  Denna bok borde verkligen alla som bor i Sverige läsa. Underbart att läsa något som baseras på fakta istället för tyckande.

 36. Imponerad över nivån
  Joakim Bengtsson, 16 mars 2017

  Mycket välskriven och seriöst sammanställd bok. När staten fallerar i att återge korrekta siffror så känns det som medborgare mycket bra att människor som Tino existerar. Finns tydliga referensen på allt som tas upp vilket är absolut nödvändigt för denna typ av litteratur.

 37. Massutmaning
  BertilE, 16 mars 2017

  Äntligen kommer vissa sanningar fram som de Politiskt Korrekta (kanske Politiskt Korrupta) politikerna undanhåller oss.
  Mycket bra bok som alla borde läsa!

 38. Hur skeppet för Moder Svea kan sättas på rätt köl?
  TP, 12 mars 2017

  Mycket nyktert och mycket realistisk beskrivet i ämnet.
  Och Tino Sanandaji ger 25 välformulerade åtgärdspunkter - väl värda ta dessa på allvar.

 39. Tino har förstått
  Smitten, 12 mars 2017

  Tino inte bara belyser sanningen utan framförallt har han förstått varför det uppstår konflikter mellan kulturer, varför mängdinvandring inte är lönsamt för Sverige eller effektivt för att lindra flyktingsituationen i världen.

  Han bekräftar att nordborna har en kultur som för de flesta är svårförståelig, han kommer själv från en annan kultur och ser detta med hyfsat neutrala ögon. Vi HAR en kultur, den viktigaste komponenten är tillit och i alla fall jag vill ha det så, jag vill kunn... Läs hela recensionen

 40. Välförtjänt storsäljare
  Anita Almgren, 10 mars 2017

  "Massutmaning" var tillfälligt slut då jag först gjorde min beställning hos Bokus. Författaren skrev själv på Facebook om rusningen efter den och jag förstår varför den blivit populär.
  Alla borde läsa den!
  Tino Sanandaji är forskare och skriver som en sådan. Här handlar det inte om propaganda eller subjektivt tyckande, utan om fakta, väl förankrad i angivna källor. Boken blir därmed en välförtjänt käftsmäll åt dåligt pålästa politiker - eller är det kanske så illa att man från politi... Läs hela recensionen

 41. En objektiv beskrivning av Sverige
  Hans Hedström, 10 mars 2017

  Många undviker av olika skäl att ge en objektiv och verklighetsbaserad bild av Sverige, oftast beroende på politiska syften. Ibland beror det på ett extremt naivt tänkande och falsk humanitet som främst dyker upp så fort det publiceras en kritisk granskning av vissa invandrargrupper som ägnar sig åt kriminalitet, vilket bidrar till att skapa en falsk bild av Sverige.

  Jag har inte hunnit läsa hela boken men har än så länge inte haft några invändningar mot den faktaspäckade analys som ... Läs hela recensionen

 42. Sanning och konsekvens.
  Janne Vängman, 9 mars 2017

  Sanningen kommer förr eller senare alltid fram trots alla försök att mörklägga verkligheten. Heder till denne man som trots beskyllningar om rasism står upp för sanningen.

 43. Äntligen
  per nilimaa, 9 mars 2017

  äntligen någon som redovisar det vi alla misstänkt. korrekt redovisat som vi brukade få från statliga myndigheter förr i tiden

 44. sanningen är hård
  Roger Jönsson, 7 mars 2017

  Sanningen tystas ner i Sverige var dag i den vanliga "gammelmedia" eller "pk-media" som är SVT, TV4, aftonbladet mfl.
  Här är sanningen.
  Den är hård och skoningslös!
  Inget att ta upp och berätta för svensken!
  För svensken "cant handle the truth" och framförallt ser svensken inte sanningen
  om den så står skriven på näsan!

 45. Den svenska självbilden avklädd.
  Kenneth Strandborg, 7 mars 2017

  Författaren visar med all önskvärd tydlighet att samtliga politiska partier utom Sverigedemokraterna har framställt invandringen till Sverige och integrationen som mindre problematiska än vad de i realiteten är. Invandringen kommer inte att avlasta pensionssystemet utan i stället belasta det ytterligare. "Utanförskapsområdena" ökar i antal och i graden av kriminalitet. Den svenska polisen, sjukvården, skolan och sociala välfärden belastas genom invandringen och den misslyckade integrationspo... Läs hela recensionen

 46. Äntligen
  BoB, 7 mars 2017

  Seriös o begriplig information om konsekvenser, hot o möjligheter med Sveriges stora invandring.
  Intressant statistik med källhänvisningar!
  Bör läsas av alla samhällsintresserade!

 47. Massuppmaning

  Läs boken. Om inte annat för att utmana dig själv. Boken ställer många invanda sanningar i något annorlunda dager och perspektiv. Vågar du ifrågasätta dina egna sanningar?

 48. Det måste vara en invandrare
  Ludmila Patocka, 3 mars 2017

  En utmärk bok!Det måste vara en invandrare som skriver för att blinda svenskar ska se ,vad som händer rund omkring dem!

 49. Mycket läsvärd
  Alex, 2 mars 2017

  Tyckte boken var mycket bra. Läste ut den på under en vecka och innehållet är bra. Rekommenderar alla att läsa denna bok.

 50. Om Massutmaning
  Eva-May Melander, 2 mars 2017

  Sällan får man ta del av en så genomarbetad framställning. Tino Sanandaji visar att han har djupa kunskaper och god analysförmåga. Han har forskarens perspektiv, noggrannhet och analysförmåga. Många tror att den är tendentiös men det är den verkligen inte. Heder åt Bolus som tillhandahåller den.

 51. Huvudproblemet är en faktaresistent debatt.
  Fredrik, 27 februari 2017

  En genomgång av offentlig statistik från Eurostat, SCB och OECD, statliga utredningar och forskning. Fakta som är väl känd men som fortsatt förnekas av den "emotionella linjen". Ett hysteriskt gallskrik om lögn och rasism är hur boken kommer bemötas från detta faktaresistenta klientel.

 52. Fakta och resonemang
  Andreas Stenberg, 24 februari 2017

  Mycket givande läsning, författaren tydliggör en rad fakta och påvisar hur statistik tolkas fel av media och politiker. Rekommenderas starkt!

 53. Något alla borde läsa
  Michael Jonasson, 24 februari 2017

  Väldigt bra och framför allt en mer neutral bok med underbyggd fakta och statistik... Jag förstår varför detta ses som information som inte borde finnas ute. Man inser nu likheter mellan Sverige och DDR i förljugenhet

 54. En fyrbåk i den känslodrivna samhällsdebatten
  Martin, 24 februari 2017

  En viktig bok som är helt väsensskild från den övervägande känslodrivna samhällsdebatten i frågan. Sanandaji har en agenda, men han är glasklar med vad som är åsikt och vad som är fakta. Det handlar inte om politiska höger- eller vänsterval utan om samhällets grundläggande funktion. Alla resonemang underbyggs av noga redovisade siffror och citat från etablerad forskning och myndigheternas offentliga statistik.
  Vi ser idag ökande segregation och en framväxande underklass. Negativa krafter ... Läs hela recensionen

 55. ÅRETS mest angelägna bok!!!
  Leo Cheiron (Österlen), 24 februari 2017

  Ett måste för ALLA - som vill veta det som våra folkvalda (?) medvetet fördunklar, bortförklarar och inte minst vågar ta tag i.... ÅRETS mest angelägna bok!!! LÄS DEN - och befria ditt intellekt från dumhetens politiska elit!

 56. Viktig bok om massinvandringen till Sverige
  Lars Bergman, 22 februari 2017

  En ytterst värdefull bok med relevanta fakta om invandringens betydelse för Sverige. Sakligt och kunnigt skriven. Enda minuset är en ganska många typos.

 57. Äntligen
  Tom Boklund, 22 februari 2017

  jag hoppas våra riksdagsmän och politiker läser denna bok och därmed kan
  höja debatten till en nivå över sandlådan. De slipper då erkänna att de har varit naiva (och okunniga)..

 58. Massutmaning
  Monica Johansson, 22 februari 2017

  Bra och lättläst fakta. Behövs för att kunna ta del av aktuell debatt. Fick utökade historiekunskaper på köpet Bra att författaren har med förslag till åtgärder.

 59. En sammanfattande lägesbeskrivning
  Hans Crona, 22 februari 2017

  Mycket bra sammanfattning av det övergripande kunskapsläget. Det är helt ibegripligt att bibliotek har avvisat inköp eftersom boken neutralt redovisar statistik över ämnet och inte alls belastar invandrare utan istället enbart det politiska etablisemanget

 60. på tiden..
  yay, 22 februari 2017

  ... att det kom en objektiv bok om problematiken. Hoppas nu att även politiken börjar angripa problemet på ett konstruktivt och professionellt sätt ... It won't go away...

 61. Årets viktigaste lärobok
  Björn Lundell, 19 februari 2017

  Oerhört faktaspäckad och intressant analys av migrationspolitikens bakgrund, konsekvenser samt förslag till lösningar. Be någon bara rätta till en del språkfel i nästa upplaga.

 62. Utmärkt bok!
  dorrro, 18 februari 2017

  Utmärkt bok för alla som bryr sig om Sverige, byggt på fakta och offentliga källor. Ett måste om du vill veta vad som händer inom område immigration och integration.

 63. Fakta
  Jan Malmsjö, 18 februari 2017

  Det här är ingen debattbok, den redovisar fakta med källhänvisningar (utom på slutet där Tino presenterar förslag till lösningar på problemen). Tänk om våra politiker och debattörer kunde vara lika kompetenta och ärliga!

 64. För alla
  Ingemar Eriksson, 12 februari 2017

  Den borde finnas i alla svenska hem. Bygger på ren fakta med massor av exempel på utmaningar (= problem enl. Tino) som det finns massor av i dagens Sverige. Därav bokens titel Massutmaning. KÖP !!!

 65. Köp den!
  Sabrine W, 5 februari 2017

  Har sett fram emot Tinos bok och vart inte besviken. Den här boken är den viktigaste boken man kan läsa just nu.

Visa alla 65 recensioner

Fler böcker av Tino Sanandaji