Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
85
Utgivningsdatum
2019-07-05
Upplaga
1
Förlag
Pedagogik med musik
Dimensioner
10 x 215 x 154 mm
Vikt
276 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198380019

Antons anektoter : experiment, kärlek och pinsamheter längtan efter discot

Inbunden,  Svenska, 2019-07-05
204
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Naturvetenskapliga faktatexter invävda i en berättelse om kärlek och vänskap.

Anton går i sexan på en liten skola. Där går han tillsammans med bästa kompisen Mackan och med Emma som han är förälskad i.

Anton tänker på Emma nästan hela tiden. Det går liksom inte att låta bli. Han råkar också ut för pinsamheter jämt och ständigt. Är det inte mamma eller pappa som står för pinsamheterna är det han själv. Mellan pinsamheterna och kärlekstankarna upptäcker han spännande saker inom naturkunskap.

Emma ska ha födelsedagskalas, ett disco. Åh, vad Anton längtar. Äntligen ska han få dansa med henne ... eller?

Boken är tänkt att på ett lustfyllt sätt väcka nyfikenhet för naturkunskap som vi möter i vardagen. Den vill också väcka tankar kring kärlek och vänskap som barn och ungdomar kan uppleva i de tidiga ungdomsåren.

Tillsammans med roliga pinsamheter, som författaren själv eller hans barndomskompisar på riktigt råkat ut för, skildras berättelsen om Anton på ett sätt med förhoppning om att öka lusten att lära.

Den naturvetenskap som belyses är delar av det innehåll som tas upp i grundskolans läroplan och som det undervisas om i låg- och mellanstadiet.

Författaren, Richard Kristiansson, är legitimerad lärare med 17 års erfarenhet av undervisning. Huvudsakligen inom de naturorienterade ämnena och matematik. För nuvarande är han verksam inom Malmö stads skolutvecklingsavdelning med inriktning mot naturkunskap och teknik.

Han har tidigare skrivit lärarhandledningarna "NO med musik" som ges ut av Beta pedagog samt "Teknik i kubik" som ges ut av Pedagogik med musik. Han har även skrivit flera pedagogiska sånger till exempel "Vattnet åker runt", "Tufft med luft", "Du duger" och "Omkretsen" för att nämna några. Låtarna finns på Spotify etc. under artistnamnet Professor Rock.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Antons anektoter : experiment, kärlek och pinsamheter längtan efter discot
  2. +
  3. Vetenskapens ABC

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vetenskapens ABC av Rasmus Åkerblom (inbunden).

Köp båda 2 för 403 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Richard Kristiansson

  • Helios NO 4 Elevpaket - Tryckt bok + Digital elevlicens 36 mån

    Nina Rosenblad, Richard Kristiansson, Anders Jönsson

    Helios NO är ett basläromedel i biologi, fysik och kemi som väcker nyfikenhet, förundran och en vilja att lära mer. I Helios NO får eleverna tydliga förklarande texter med ett rikt bildstöd, begreppsträning utifrån kooperativa strukturer och gedig...