Dreaming of a better life (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Serie
Humans as Commodities (del 1)
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2018-10-14
Upplaga
1
Förlag
Wall & Vivien Publishing
Medarbetare
Vivien, Barbro (form) / Lindberg, Stefan F. (foto)
Dimensioner
215 x 150 x 22 mm
Vikt
510 g
SAB
Ohd
ISBN
9789198381023
Dreaming of a better life (inbunden)

Dreaming of a better life

Inbunden Engelska, 2018-10-14
306
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Varje år lämnar miljoner människor sina hemländer i Syd- och Sydostasien på jakt efter ett bättre liv. Beredda till vilka uppoffringar som helst kämpar de för att ge sina barn bättre livsvillkor än de själva fått. De kallas migrantarbetare och arbetar ofta under slavlika förhållanden. Den globala ekonomin behöver dem. Deras låga löner möjliggör lågprisvaror i västvärlden.

Men vilka är de? Vilka är de fiskare som aldrig har råd med fisk till middag? Vilka är de unga kvinnor som söker efter arbete, men istället utnyttjas i trafficking och prostitution? Och vilka är de barnflickor som med tiden får en närmare relation till sina arbetsgivares barn än till sina egna, som lämnats hemma på en annan kontinent?

I Dreaming of a Better Life kommer röster till tals från en värld som få vill kännas vid.

Fotojournalisten Stefan F Lindberg skildrar människoödena bakom migrantarbetet. Hans bilder tar oss med på en resa där vi kommer nära de människor som vigt sina liv åt att förbättra levnadsvillkoren för sina närstående. Lennart Johnssons texter kompletterar bilderna och fördjupar skildringen av migrantarbetarnas liv, sätter dem i ett sammanhang.

Dreaming of a Better Life är den första i en serie om fyra, om världens migrantarbetare. Den röda boken illustrerar en handfull exempel från Syd- och Sydostasien, medan de följande böckerna kommer att täcka in Afrika, Europa, samt Syd- och Mellanamerika.

Stefan F Lindberg porträtterar människor från olika kulturella bakgrunder, belyser deras liv genuint, engagerat och estetiskt. Med öga för detaljer sätter han det mänskliga i centrum i sina bilder och filmer. Främst arbetar han i långsiktiga fotografiska projekt som genererar böcker, utställningar och filmer.

I fyrtio år har journalisten Lennart Johnsson engagerat sig i migrantarbetarnas situation runt om i världen, i form av reportage och böcker. Han har skildrat livsvillkoren för migrantarbetarna i Syd- och Sydostasien sedan tidigt 90-tal, och hans första bok i ämnet, Människan som exportvara, publicerades 1993.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dreaming of a better life
  2. +
  3. Faith, Hope and Carnage

De som köpt den här boken har ofta också köpt Faith, Hope and Carnage av Nick Cave, Sean O'Hagan (inbunden).

Köp båda 2 för 513 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna