Värt att veta om plast (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2018-05-11
Upplaga
8
Förlag
Bruder Consulting
Dimensioner
295 x 210 x 14 mm
Vikt
900 g
SAB
Pmib
ISBN
9789198381122
Värt att veta om plast (häftad)

Värt att veta om plast

Häftad Svenska, 2018-05-11
392
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ulf Bruder, författaren till denna bok har varit verksam i mer än 45 år efter sin högskoleutbildning. Han har varit verksam i olika ledande tekniska befattningar både i Sverige och på den globala marknaden. I Sverige är han mest känd för sina artiklar i tidskriften Plastforum och för alla sina uppskattade kurser i plastbranschen och på de tekniska högskolorna.

Många faktaböcker om plast är alltför teoretiska och svårlästa. När planerna på att skriva en bok började ta form var det att erbjuda något helt annorlunda. Boken skulle vara praktisk och lättläst. Målsättningen var också att erbjuda en bok som kan användas både på gymnasie- och högskolenivå, i kursverksamhet i industrin samt för självstudier.

Detta har åstadkommits genom att varva texten med mer än 632 färgbilder. I boken är många begrepp översatta till engelska och ett omfattande sakregister underlättar därför sökning på Internet. Till boken hör också ett antal datorbaserade verktyg som kan nedladdas från författarens hemsida.

Denna bok belyser material, bearbetningsmetoder, formverktyg, kostnadsberäkning, materialvalsmetodik, kravspecifikationer, konstruktionsregler, friformsframställning, sammanfogningsmetoder, processoptimering, problemlösning och SPS varför den troligen är den mest mångsidiga plasthandbok som någonsin gjorts på svenska.

Detta är den åttonde upplagan. Boken har fått goda vitsord och recensioner på marknaden och används nu regelbundet sedan mer än fem år tillbaka på tekniska gymnasier och högskolor och till vidareutbildning på ett stort antal industriföretag. Den lämpar sig också väl för självstudier.

Boken finns också utgiven på engelska med titeln "User's guide to plastic", på tyska med titeln "Kunststofftechnik leicht gemacht" och på spanska med titeln "Guide por el mundo de los plasticos".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Värt att veta om plast
  2. +
  3. Makt, plast, gift & våra barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makt, plast, gift & våra barn av Ethel Forsberg (häftad).

Köp båda 2 för 631 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Bruder

  • User's Guide to Plastic

    Ulf Bruder

    Many technical books about plastics are too theoretical and difficult to read. The intention of this book is to offer something completely different: it is easy to read with many examples taken from everyday life. It is suitable for readers at sec...

Bloggat om Värt att veta om plast