Boken om Jules Sylvain (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2017-12-06
Upplaga
1
Förlag
Tuvesson & Lindaryd
Dimensioner
123 x 154 x 12 mm
Vikt
233 g
ISBN
9789198382211
Boken om Jules Sylvain (inbunden)

Boken om Jules Sylvain

Inbunden Svenska, 2017-12-06
199
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Stig Hansson, mest känd under pseudonymen Jules Sylvain, var Sveriges Schlagerkung nr 1 med över 800 melodier registrerade hos STIM. Hans musik omfattar filmmusik, operetter, revykupletter, lätt klassiska stycken samt många av våra mest populära allsångslåtar.

Men han var inte bara kompositör, utan också något av en levnadskonstnär. En överklasspojke från Östermalm, som hela livet tog parti för den svage.

Sylvains karriär omfattar fem decennier. Han samarbetade med Ernst Rolf, Karl Gerhard, Zarah Leander och många andra av den tidens stora, och han var musikchef på SF där han skrev hundratals filmmelodier.

Sylvain föddes i Stockholm, men hade världen som sitt arbetsfält. Han bodde kortare och längre perioder i bland annat Wien, Berlin, Fiji, Australien, Gran Canaria, Mallorca och Toscana - och under kriget var han jordgubbsodlare i Stockholms skärgård!

Denna bok, som är framtagen till 50-årsminnet av Sylvains död, beskriver hans liv och musik i stora drag. Den gör ingalunda anspråk på att vara heltäckande, men målet är att den ska ge en bra bild av människan bakom pseudonymen: barndomen, karriären, vännerna, planerna, inspirationen...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om Jules Sylvain
  2. +
  3. Kalla min barndom åter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kalla min barndom åter av Jan Sigurd (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Boken om Jules Sylvain