Boken om Jules Sylvain (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2017-12-06
Upplaga
1
Förlag
Tuvesson & Lindaryd
Dimensioner
154 x 123 x 12 mm
Vikt
233 g
ISBN
9789198382211
Boken om Jules Sylvain (inbunden)

Boken om Jules Sylvain

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-12-06
156
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Stig Hansson, mest känd under pseudonymen Jules Sylvain, var Sveriges Schlagerkung nr 1 med över 800 melodier registrerade hos STIM. Hans musik omfattar filmmusik, operetter, revykupletter, lätt klassiska stycken samt många av våra mest populära allsångslåtar.

Men han var inte bara kompositör, utan också något av en levnadskonstnär. En överklasspojke från Östermalm, som hela livet tog parti för den svage.

Sylvains karriär omfattar fem decennier. Han samarbetade med Ernst Rolf, Karl Gerhard, Zarah Leander och många andra av den tidens stora, och han var musikchef på SF där han skrev hundratals filmmelodier.

Sylvain föddes i Stockholm, men hade världen som sitt arbetsfält. Han bodde kortare och längre perioder i bland annat Wien, Berlin, Fiji, Australien, Gran Canaria, Mallorca och Toscana - och under kriget var han jordgubbsodlare i Stockholms skärgård!

Denna bok, som är framtagen till 50-årsminnet av Sylvains död, beskriver hans liv och musik i stora drag. Den gör ingalunda anspråk på att vara heltäckande, men målet är att den ska ge en bra bild av människan bakom pseudonymen: barndomen, karriären, vännerna, planerna, inspirationen...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om Jules Sylvain
  2. +
  3. Statsministermordet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Statsministermordet av Hans-Gunnar Axberger (inbunden).

Köp båda 2 för 255 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Boken om Jules Sylvain. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En av mina favoritkompositörer
    Gunnar friberg, 15 september 2020

    Jag har sedan länge varit en stor beundrare av Jules Sylvain. Genom att lika länge ha följt programmet "Da Capo" i Sveriges radio har jag mer och mer beundrat honom som kompositör av populärmusik. Som musiker och underhållare har jag gjort och framfört program med hans melodier. Med denna bakgrund har det varit intressant att läsa boken och genom denna få kunskap om hans liv och om bakgrunden till de visor han komponerat. För den som är intresserad av populärmusiken under 20, 30 och 40-talen ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christina Lindaryd