Sofia : den granna torparflickan från Ljung (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kvinnorna på Ljungs slott (del 3)
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2023-06-21
Upplaga
1
Förlag
T&L Förlag
Dimensioner
16 x 228 x 149 mm
Vikt
585 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789198382297

Sofia : den granna torparflickan från Ljung

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-06-21
157
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
År 1868 får Ljungs säteri nya ägare: kammarherren och baronen Claes von Mecklenburg flyttar in på slottet med sin familj. Därmed lever hela bygden upp igen och på slottet är det fester och kungabesök.

Men medan herrskapets bord dignar av hummer och aladåber, årgångsvinerna bärs upp ur källaren och persikorna mognar i orangeriet, har gårdens tjänstefolk knappt mat för dagen. Vällingklockan kallar till arbete: till slitet på fälten, till skogsarbete och mjölkning. Och en efter en ger sig de unga iväg: till Amerika eller till staden.

I boken får du möta människorna som arbetade på Ljung: torparna, statarna, pigorna och drängarna. I centrum står Sofia från torpet Sundet, som tjänar som piga på slottet. Hon har egentligen inga drömmar, men med tiden förstår hon att hon inte vill leva som sina föräldrar, att hon vill något annat. Men vad?

Boken är en fristående fortsättning på böckerna om familjen von Mecklenburg på Ljung: "Helene" och "Märtha".

Christina Lindaryd är född och uppvuxen i Ljungsbro väster om Linköping, numera bosatt i Vadstena. Hon är skribent och släktforskare och har tidigare bland annat skrivit fyra böcker om trakten kring Ljungsbro och två böcker om kvinnorna på Ljungs slott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sofia : den granna torparflickan från Ljung
  2. +
  3. Helene : den gåtfulla slottsfrun på Ljung

De som köpt den här boken har ofta också köpt Helene : den gåtfulla slottsfrun på Ljung av Christina Lindaryd (inbunden).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sofia : den granna torparflickan från Ljung. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sofia den granna torparflickan från Ljung
    Birgitta Petersson, 12 juli 2023

    En intressant läsning och framförallt då jag även har läst Christinas böcker Helene - den gåtfulla slottsfrun på Ljung och Märta - yngsta slottsfröken från Ljung. Boken är värd att läsa och jag ville hela tiden gå vidare till nästa kapitel. Har man som jag kännedom om Ljung blir boken än mer intressant.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christina Lindaryd