Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2017-03-30
Upplaga
1
Förlag
Svenska Näringsakademin Förlag
Medarbetare
Ahston Inkapööl, Petra (form)
Dimensioner
230 x 220 x 12 mm
Vikt
589 g
SAB
Vcc
ISBN
9789198384307
Modern näringslära (häftad)

Modern näringslära

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-03-30
254
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 21 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Näringslära är en av de mest dynamiska vetenskaper som finns. En del av det vi trodde att vi visste för tjugo år sedan är inte längre sanningar. Modern näringslära är uppdaterad med den senaste forskningen inom de olika områdena. Boken förmedlar kunskap på ett populärvetenskapligt sätt och behandlar allt från hur kroppen är uppbyggd och fungerar till hur specifika näringsämnen påverkar oss, både när vi är friska och allt fungerar som det ska och vid olika ohälsotillstånd. Boken är lämplig att använda som kurslitteratur på universitet och högskola samt andra kurser och utbildningar inom näringslära. Givetvis passar den även för självstudier för den som verkligen tycker att kost och näring hör till livets intressen. Kapitlen är uppbyggda så att du kan läsa dem som fristående avsnitt, men ibland används termer som har förklarats i tidigare kapitel, och i förekommande fall hittar du oftast en sidhänvisning. I det första kapitlet går vi igenom hur kroppen är uppbyggd och vilka processer som har gett upphov till att vi utvecklats till människor. Detta kanske känns avlägset från ämnet näringsfysiologi, men det är en mycket viktig del för att förstå de förutsättningar vi är designade att leva under. Det är alltså vår utvecklingshistoria och fysiologi som ligger till grund för vilken kost som är bra för oss och vilken som är mindre bra. Välkommen till Modern näringslära! Martin Brunnberg (fil.mag. i nutrition), Fredrik Paulún (fil.mag. i nutrition) Ur innehållet: -KROPPEN EN FANTASTISK MASKIN -ENERGI DRIVKRAFTEN FÖR ALLT LIV -VÅRT FANTASTISKA MATSMÄLTNINGSSYSTEM -DE ENERGIGIVANDE NÄRINGSÄMNENA -HORMONER -VITAMINER OCH MINERALER -ANTIOXIDANTER -PREVENTIV NÄRINGSLÄRA -KOSTTERAPIER VID SJUKDOM -NATURLÄKEMEDEL -KOSTTILLSKOTT -KOST FÖR PRESTATION -VIKTMINSKNING -KROPPSSAMMANSÄTTNING -ÄTSTÖRNINGAR -KOSTRÅD OCH KOSTVÄGLEDNING -REFERENSER.

Läs mer på www.svna.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Modern näringslära
  2. +
  3. Probiotika - den okända faktorn för fysisk och psykisk hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Probiotika - den okända faktorn för fysisk och ... av Olle Haglund (pocket).

Köp båda 2 för 300 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Modern näringslära. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven och enkel
    Carin H (KARLSTAD), 1 januari 2019

    Boken är både välgjord och välskriven. Den har enkel översikt, så det är lätt att hitta om man letar efter något specifikt. De många bra exempel och förklaringar genom hela boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna