Växjö, Kalmar och Smålands tidigaste urbanisering (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2017-12-22
Förlag
Statens historiska museer
Dimensioner
229 x 162 x 44 mm
Vikt
1294 g
ISBN
9789198390124
Växjö, Kalmar och Smålands tidigaste urbanisering (häftad)

Växjö, Kalmar och Smålands tidigaste urbanisering

Häftad Svenska, 2017-12-22
339
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Förtätningen av våra innerstäder under senare år har medfört att ett stort antal arkeologiska Undersökningar gjorts och fortsatt kommer att behöva göras. Ny kunskap läggs regelbundet i dagen. Samtidigt pågår en omprövning av utgångspunkterna för förståelse och framställning av de äldre städerna och de tidiga urbaniseringsprocesserna.

Frågeställningar kring städernas ekonomiska, politiska och administrativa funktioner och betydelser är sedan lång tid väl etablerade. Numera står även frågor kring exempelvis invånarnas skiftande levnadsvillkor, formandet av sociala och kulturella praktiker, gestaltningar av byggd och obyggd miljö, relationer till omvärlden samt skapande a kollektiva identiteter i ökande grad på den arkeologiska agendan.

I den här boken står Småland i centrum. Genom de senaste årens undersökningar i Växjö, Kalmar och på Kalmar slott har det skapats grunder för ett nytt kunskapsläge. I avsikt att ge bidrag till nya perspektiv diskuteras bakgrunder, förutsättningar, kontraster och variationer i landskapets tidiga urbanisering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Växjö, Kalmar och Smålands tidigaste urbanisering
  2. +
  3. Papper och massa i Småland. Del 1 Kalmar och Kronobergs län

De som köpt den här boken har ofta också köpt Papper och massa i Småland. Del 1 Kalmar och Kr... av Karl-Fredrik Gustafsson (häftad).

Köp båda 2 för 658 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna