Förvrängningar : essäer om litteratur, musik och det andra (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2017-09-12
Förlag
Trolltrumma
Medarbetare
Andréasson, Daniel (form)
Dimensioner
215 x 140 x 10 mm
Vikt
211 g
SAB
Hc.04
ISBN
9789198392920
Förvrängningar : essäer om litteratur, musik och det andra (häftad)

Förvrängningar : essäer om litteratur, musik och det andra

Häftad Svenska, 2017-09-12
149
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Förvrängningar" innehåller essäer om bland annat metatextens ställning i konstnärlig forskning, musik och politik, den historiska romanens problem, countrymusiken som kritik och motstånd och Julio Cortázars och Torbjörn Elenskys litterärt iscensatta sabotage mot berättelsen.

"Ordet förvrängning kan väcka en eller annan fråga. Konsten förvränger väl inte? Den skildrar eller speglar en verklighet. Och forskningen ska väl vara objektiv? För egen del är jag övertygad om att den idén rymmer ett rejält mått självbedrägeri. All förståelse är kodad, präglad av våra erfarenheter och tidigare förståelse. Det finns inte heller någon konst eller forskning som fångar fenomenet i dess obefläckade renhet, en insikt som inte minst präglat den konstnärligt kvalificerade och filosofiskt reflekterade historiska romanen de senaste årtiondena. Problemet ställs också på sin spets i diskussionen om konstnärlig forskning, en verksamhet där den forskande konstnären ofta analyserar sitt eget verk." (ur förordet)

Magnus Eriksson är lärare i kritiskt och kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet och har skrivit litteratur- och musikkritik i trettio år. Han har tidigare gett ut "Porträtt: Essäer om diktare och musiker" på Trolltrumma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förvrängningar : essäer om litteratur, musik och det andra
  2. +
  3. När Statsministern fick en lysande idé och vargfrågan fick sin lösning

De som köpt den här boken har ofta också köpt När Statsministern fick en lysande idé och varg... av Magnus Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Förvrängningar : essäer om litteratur, mu...