Jag upphäver gravitationen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jag upphäver gravitationen (del 2)
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2017-04-22
Förlag
Bokförlaget Svampfredag
Medarbetare
Ström, Daniel (foto)
Illustratör/Fotograf
Marius Alexander Forselius, Daniel Ström
SAB
Lz Forselius, Marius Alexander
ISBN
9789198394801
Jag upphäver gravitationen (inbunden)

Jag upphäver gravitationen

Inbunden Svenska, 2017-04-22
419
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Alexander Forselius är 25 år och har autism, ADHD, OCD och GAD (Generaliserat Ångestsyndrom) där han beskriver att problematiken grundar sig i att han tvingas göra sådant han inte trivs med, och att när han får göra det som ligger inom hans intressen så blir besvären mindre.
I den här boken berättar IT-teknikern Alexander om hur det är att leva med NPF, som att ha ett annat "operativsystem" än neurotypiska människor, och att hans minne har en annan "databashanterare" men att samhället bara stödjer den neurotypiska "plattformen".
Med metaforer från datatekniken skriver han ur bland annat sitt GAD (Generaliserat Ångestsyndrom) fungerar ingående, och hur oroligheter föds av att man inte får den stimulans man vill ha.
Varvat med lite samhällskritik skriver han också hur sitt musikintresse gjorde att han hittade nya tekniker när hens hudsjukdom plötsligt satte stopp för sitt favoritintresse - simning. En berättelse om livet med asperger som korsar hans samhällsdebatt med spirituella tekniker som hjälper honom i livet då världen runtomkring blir allt mer oroligare och opålitlig värld som hen själv beskriver det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag upphäver gravitationen
  2. +
  3. Sista minuten till paradiset : om hur jag reser bort på semester helt gratis genom meditation och drömmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sista minuten till paradiset : om hur jag reser... av Alexander Forselius (inbunden).

Köp båda 2 för 748 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jag upphäver gravitationen