Jag upphäver gravitationen : en självbiografi om att leva med autism, asperger och ADHD (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
519
Utgivningsdatum
2017-03-30
Förlag
Type and Tell
Medarbetare
Ström, Daniel (foto)
Illustratör/Fotograf
Marius Alexander Forselius, Daniel Ström
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
520 g
SAB
Lz Forselius, Marius Alexander
ISBN
9789198394863
Jag upphäver gravitationen : en självbiografi om att leva med autism, asperger och ADHD (häftad)

Jag upphäver gravitationen : en självbiografi om att leva med autism, asperger och ADHD

Häftad Svenska, 2017-03-30
299
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Alexander Forselius är 25 år och har autism, ADHD, OCD och GAD (Generaliserat Ångestsyndrom) och har skrivit "Jag Upphäver Gravitationen", som är en stark utlämnande självbiografi från en ung person med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Hen föddes i Rumänien 1991, bara några få år efter att den rumänska kommunistregimen föll 1989.

I nästan fyra år bodde hen på ett sunkigt barnhem i Rumänien, fram tills 1994 då hen adopterades av sina svenska adoptivföräldrar till Sverige. Alexander fungerade bra under sina första år, men när kraven ökade på honom när hen började på dagis, så visade sig symtomen på hens funktionsnedsättning allt mer tydligt och vid fem års ålder fick hen sin första neuropsykiatriska diagnos, autism.

I boken berättar hen om sin barndom fram till idag, och hur samhällets krav på att vara en pjäs i det sociala skådespelet, och att tvingas engagera sig i sådana saker hen inte är motiverad till, får sina "frekvenser" att blir oroliga och att hen då drog på sig fler psykiska problem när skolan ställde allt högre press på hen.

Genom tiderna har hen levt i datorns värld, på flykt från det sociala samhället för att "upphäva samhällets gravitationsfält" och att simning var ett av hens bästa sätt att kanalisera sina "frekvenser" fram tills hen plötsligt blev sjuk, och tvingades sluta med det, och i den djupa kris som då följde upptäckte hen möjligheten att frigöra sina energier via meditation, och plötsligt blev vän med sin inre person, "Vanessa", som också är hens "flickvän", eftersom hen har svårt att hitta någon att vara med och därför då vill vara sin egen flickvän, för att på sätt hitta inre styrka och kärlek till sig själv för att kunna klara de utmaningar och krav som samhället ställer på hen.

Ur ett spirituellt och tekniskt perspektiv berättar hen också om sin upplevelse av ADHD, autism och OCD, med datatekniken som metafor, att hen är som ett datasystem av annan typ som "söker hela trädstrukturen", utan att filtrera sig, och att hens tvångstankar och oro då är "kompatibilitetsproblem" på grund av att hens "datasystem" hanterar informationen annorlunda, och inte är kompatibelt med det "vanliga systemet" i det sociala nätverket. Han berättar också om hens karriär som musiker vid sidan om sitt vanliga yrke har hjälpt honom att hitta lösningar på svåra situationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag upphäver gravitationen : en självbiografi om att leva med autism, asperger och ADHD
  2. +
  3. Jag upphäver gravitationen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag upphäver gravitationen av Marius Alexander Forselius (inbunden).

Köp båda 2 för 718 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jag upphäver gravitationen : en självbiog...