Elin, diverse (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2020-08-30
Upplaga
1
Förlag
Flo
Översättare
Arvid Nordh
Originaltitel
Elín, ˙mislegt
Medarbetare
Andréas, David (form)
Dimensioner
120 x 14 x 180 mm
Vikt
235 g
SAB
Hci
ISBN
9789198395242
Elin, diverse (häftad)

Elin, diverse

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2020-08-30
189
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Jag har varit så många kvinnor."

Elín och Ellen. Elín, en 70-årig rekvisitamakare, mästerlig på avsågade noshörningshorn, kinetiska boaormar, autentiska ärr från syra. Ellen, ett ungt stjärnskott vars pjäs just ska uppföras på en av landets största teatrar.
De har träffats förut, Elín och Ellen, men den ena minns inte och den andra har länge försökt glömma. Nu möts de igen, med dramat som fond. Ett drama om sjukdom, ålderdom, alkoholism och vilsenhet. Deras öden speglas i varandra. Ska verkligheten hålla eller falla samman runt dem?

Elín, diverse är en skarpsinnigt sammanvävd berättelse om mödrar och döttrar, våld och trauma, makt, glömska och isolering. Boken tilldelades Isländska litteraturpriset 2017, Isländska kvinnolitteraturpriset 2018 och nominerades till Nordiska rådets litteraturpris 2019. Kristín Eiríksdķttir (f. 1981) räknas som en av de mest inflytelserika isländska författarna i den yngre generationen idag.

"En oerhört genomtänkt och komplex roman, som på ett raffinerat sätt kombinerar personernas olika verklighetsuppfattningar i en rörande skildring av minnets förgängliga natur."

Isländska litteraturpriset 2017

"Bit för bit tecknar hon en berättelse full av smärta, ensamhet och dramatik."

Morgunbla i

"Lyrisk, uppslitande och fängslande som ett knytnävsslag mot hjärtat."

Library Journal
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elin, diverse
 2. +
 3. Keefman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Keefman av Jan Arends (häftad).

Köp båda 2 för 361 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Elin, diverse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tveksam
  Göran Boardy, 11 mars 2021

  Lämnade mig oberörd. Har nästan glömt bort den redan. Innehöll inget som grep tag i mig eller engagerade mig. På gränsen till meningslös.

 2. Elin, diverse
  Anaconda, 11 januari 2021

  Vackert språk, poetiskt, dock svårt att följa intrigen och delpersonerna. Berörande blir det när man förstår att det i botten ligger en dysfunktionell mor/dotter relation.

 3. En bok att tolkas i massor
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Den här boken fick mig fast och jag kan förstå att den har vunnit några priser. Språket är för mig vackert och omsluter mig. Jag upplever båda historierna intressanta och jag gillar att Elín berättar både sin historia och Ellens historia. Slutet lämnar mig med många frågor och berättelsen stannar kvar hos mig. Den handlar om ensamhet, sjukdom och att vara vilsen i livet. Många känslor jag själv kan relatera till. Den är poetiskt skriven, men ändå med ett språk som är enkelt att ta till sig. D... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner