Äventyret på Kyrkberget (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2017-05-04
Upplaga
1
Förlag
Amneteg Publishing
Originaltitel
Äventyret på Kyrkberget
Illustratör/Fotograf
Jojo Borg Larsson
Dimensioner
214 x 152 x 8 mm
Vikt
199 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198401004
Äventyret på Kyrkberget (häftad)

Äventyret på Kyrkberget

Häftad Svenska, 2017-05-04
139
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Boxarn & Prinsessan, två sommarlovströtta barn hör talas om att det sker något märkligt på kyrkogården varje natt. Nyfikenheten gör att de trotsar föräldrarnas pekpinnar för att ge sig ut på ett nattligt äventyr som håller nerverna på helspänn! Ska dom lösa mysteriet?

Redan som 9-åring gjorde Linda Bengtzing debut på Jordgubbens dag i Laxå. Sedan dess har hon avverkat sex Melodifestivaler, programledarjobb mm. Hon har radat upp den ena schlagerhiten efter den andra. Men som författare gör Linda debut med boken Äventyret på Kyrkberget. Boken bygger på en skröna hon själv hört som barn och som hon sedan berättat otaliga gånger för sina egna barn, Vera och Nisse. Tankarna att ge ut den i bokform har legat och gnagt i många år.

Det var när Jojo Borg Larsson och Lindas vägar möttes 2014 som det började ta form. Då var det Jojo som stod för orden. Hon skrev texten till Lindas Melodifestivalbidrag. Idag är rollerna de omvända. Linda skriver och Jojo illustrerar.
Bokan är den första i en serie om Boxarna & Prinsessan.
Med boken vill Linda också slå ett slag för hur viktigt det är för barn att både höra berättelser men också läsa böcker. Föräldrar och andra vuxna har genom högläsningen möjligheten lära känna barnen bättre, dela deras upplevelser och funderingar. Samtidigt fördjupar de barnens språk och ger dem förutsättningar att bli goda berättare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äventyret på Kyrkberget
  2. +
  3. Löss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Löss av Bengt-Erik Engholm (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Linda Bengtzing

Bloggat om Äventyret på Kyrkberget