Den banala godheten : mångkultur, integration och svenska värderingar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2017-06-15
Upplaga
1
Förlag
Greycat Publishing
Dimensioner
210 x 130 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
Ohdf
ISBN
9789198403107
Den banala godheten : mångkultur, integration och svenska värderingar (häftad)

Den banala godheten : mångkultur, integration och svenska värderingar

(110 röster)  |  Läs 28 recensioner
Häftad Svenska, 2017-06-15

Slutsåld

Tio år efter Ann Heberleins bästsäljande uppgörelse med den svenska kränkthetskulturen Det var inte mitt fel! En bok om konsten att ta ansvar kommer Den banala godheten. Mångkultur, integration och svenska värderingar.

I decennier har Sverige präglats av en banal godhet. Den banala godheten har genomsyrat all offentlig debatt, frodats på kultursidor och påverkat nyhetsrapportering, lamslagit politiker, kastrerat poliskåren och infiltrerat myndigheter. Den banala godheten har hävdat att vi inte får ställa grupper mot grupper, förbjudit allt tal om volymer, gjort förövare till offer, blundat för antisemitism, hedersförtryck, antisocialt beteende och gängkriminalitet. Den banala godheten har lierat sig med kulturrelativism, banat väg för separatism och extremism. Den banala godheten tycker synd om människor istället för att betrakta dem som fria individer med ett eget ansvar. Den banala godheten har lett Sverige rakt ner i en avgrund.

Sverige behöver en grundlig diskussion om värderingar, normer och principer. Vi behöver återupprätta ett samhällskontrakt där varje vuxen individ betraktas som fri och ansvarig för sin försörjning, sina handlingar och sitt liv. Den här boken är Ann Heberleins bidrag till den diskussionen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 28 recensioner av Den banala godheten : mångkultur, integration och svenska värderingar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den banala ondskan bör läsas av alla!
  Elof Petterson, 25 mars 2019

  Boken tar upp flera viktiga frågor i dagens offentliga samtal, t ex att vara "politiskt korrekt", vilket innebär att vi slutar tänka själva och istället inrättar oss utifrån en föreskriven politisk åsikt och hållning. "Den banala godheten" kan på detta sätt bidra till att underminera vår tankeskärpa och vår demokrati. Boken är klart viktig i sin rättframma och modiga framställning av "organiserad feghet" och slapphet i samhällsanalysen. Boken borde läsas av många!

 2. Beskrivning av Sverige
  Ola Stefan Göransson, 22 januari 2019

  Ann Henerleins bok ger en god inblick i det diskussionsklimat vi har haft i Sverige och dess fallgropar. Den ger även exempel på där våra kulturella mönster (ja det finns en Svensk kultur) hindrar oss från att förstå och agera balanserat.

 3. En mycket viktig bok!
  Michael Riise, 12 juni 2018

  Godhet är en dygd och en självklar humanistisk målsättning. Då gäller det också att lära sig förstå hur godhet kan bli verklighet. Goda intentioner är bra, men det är inte säkert att konsekvenserna av mitt handlande utifrån goda intentioner alltid blir goda. Jag regisserade "Den goda människan från Sezuan" av Berthold Brecht häromåret. Pjäsen är ett exempel på detta dilemma. Huvudrollen Shen Te vill vara god mot alla, ge husrum och mat åt behövande samtidigt som hon försöker driva en liten bu... Läs hela recensionen

 4. Väldigt intressant!
  Claes Sjöberg, 2 april 2018

  Boken borde vara obligatorisk läsning på gymnasiet. Ann är väldigt slipad i sina resonemang och bryter intelligent ner de senaste årens förda invandringspolitik

 5. Intressant om Sverigebilden
  Nyvaken, 21 februari 2018

  En genomlysning av de tabun som rådit om vad man får säga och tycka om några av de problem vi brottas med i Sverige idag. Vi har alla velat vara goda människor och tycka rätt och därmed effektivt sopat problem under mattan och nonchalerat de få som vågat adressera problemen.

 6. Gediget resonemang
  Anna Katarina Berglund, 19 februari 2018

  En bok som gör mig mycket klokare och hjälper mig att reda ut mina egna tankar på ett hederligt och belysande vis.

 7. Alla behöver lösa denna bok
  Anne Sofie Margareta Servin, 11 februari 2018

  En bok om en verklighet som ter sig alltmer skrämmande. Alla politiker och sanningsförnekare borde läsa boken. Jag kommer att låna ut boken till alla mina vänner som vill läsa den.

 8. En bok i tiden
  Bo Persson, 11 december 2017

  En magnifik framställning, en semantisk njutning och en stringens i argument som är tilltalande, såväl intellektuellt och emotionellt som sett till läsvärde. Heberlein har gjort sin läxa väl och jag upplever "Den banala godheten" vara oantastlig. Förvisso en partsinlaga, men befriande rak och med en fräschör och aktualitet kombinerat med mod som bör nämnas högt. Heberleins andra böcker kan också rekommenderas av i stort samma anledningar: tydlighet, stringens och det intellektuella resonemang... Läs hela recensionen

 9. En intressant och nödvändig bok!
  Hawaiifantasten, 30 oktober 2017

  En mycket välskriven bok. Ann Heberlein är en skicklig samhällsdebattör. Hon behövs verkligen i den totalt förvirrade tid som är just nu!
  Rekommenderas till alla som vill vara medvetna om vad som sker i vår nutid!

 10. Klok bok!
  Berit Ingegerd Edlund, 23 oktober 2017

  Läsvärd! Synd att den missuppfattats av flera recensenter. Konsekvenser tycks inte vara något som politiker räknar med. Men det perspektivet skulle ge bättre beslut.

 11. Obligatoriskt läromedel i Sveriges skolor.
  urzi, 8 oktober 2017

  Oerhört välskriven och lättläst bok. Klargörande och pedagogiskt förklarar Heberlein det orimliga i dagens PK-infekterade tankegods, som genomsyrar etablissemanget i vårt samhälle.

  Denna bok kommer att bli en ögonöppnare för många indoktrinerade svenskar. Innehållet i boken vilar stadigt mot noter och referenser, och sitt eget tyckande och sina egna åsikter markerar Heberlein tydligt på ett föredömligt sätt, vilken höjer trovärdigheten ytterligare. Texten är fullständigt politiskt n... Läs hela recensionen

 12. Något som kan bli en vändpunkt
  Maria Pehrson, 14 augusti 2017

  Den banala godheten är ett samlat grepp, ett försök att sammanfatta och begripliggöra hur Sverige - en nationell situation, håller på att gå oss ur händerna! Jag vill inte tro, att prestige och stolthet ska vara styrande och bli det som gör att politiker, tjänstemän, akademiker med flera inte vill eller vågar inse att Sverige är på väg att bryta nacken. Här ges ett gyllene tillfälle; med en enkelhet, likt den lille pojken, som utbrast "men han har ju ingenting på sig" visar Heberlein med Den ... Läs hela recensionen

 13. En viktig bok
  Hans Nilsson, 2 augusti 2017

  Boken skriver om ett nytt Sverige som klart behöver diskuteras.
  Den är mycket läsvärd för att få fler infallsvinklar till denna viktiga fråga.

 14. Tydligt och självklart
  nisse, 31 juli 2017

  Sida upp och sida ner beskrivas det vi ser och förundras över i vårt samhälle på ett klart och tydligt sätt. Det är inte oss det är något fel på, vi är inte rasister eller fober. Vi är sunt tänkande medborgare som ifrågasätter vad som sker. Ann H förklarar det klart och tydligt.

  Korta lättlästa kapitel. Dessutom skön vikvänlig paper back med tjockt papper.

 15. Bra och tänkvärd!
  Balder Hansson, 25 juli 2017

  Säkert ett smärtsamt uppvaknande för många att läsa. Strålande plattform för att komma framåt. Hoppas att så många som möjlighet får ta del av boken och att Heberlein får gehör i M!

 16. Positiv överraskning
  Magnus, 18 juli 2017

  Jag ärligt talat inte varit speciellt tilltalad av Heberleins tidigare produktion. Desto roligare då att kunna konstatera att här träffat hon helt rätt. Boken är verkligen läsvärd, speciellt i tider som dessa då det svenska systemet knakar ordentligt i fogarna.
  En allmängiltig livsregel är att aldrig säga ja när den enda motiveringen är alla alla andra säger nej. Elementär grundskolematte borde räcka för att förstå att ett land med ett par promille av världens befolkning varken kan vara e... Läs hela recensionen

 17. Nödvändig bok.
  läst och tänkt, 11 juli 2017

  Mycket intressant, tankeväckande och tar upp på många frågor och problem som "göms undan" bakom vackra meningslösa fraser men som behöver lösas på ett genomtänkt så att vi hittar en för alla bra och varaktig lösning.

 18. Sverige idag
  Bokläsare i Skåne, 10 juli 2017

  Ann sammanfattar på ett lättläst sätt den verklighet vi lever i i dagens Sverige och ger råd om hur vi kan komma tillrätta med flera av våra problem.

 19. En besvikelse
  Lars Åhlin, 7 juli 2017

  Jag har länge med sympati och respekt följt Ann Heberleins artiklar i dagspress, på sista tiden tyvärr mest i lite illa sedda sidor på nätet, typ Ledarsidorna.se. Hon skriver rappt och lättläst, och behandlar ett av de viktigaste ämnena i dagens Sverige .

  Hennes bok borde vara svaret på mångas längtan efter en översikt och analys av konflikten mellan "godhetsapostlar" och realister. Tyvärr lever boken inte upp till detta. De två första delarna, Den banala godheten respektive Mångkult... Läs hela recensionen

 20. Det bästa jag har läst om våra värderingar
  Mormor i Luleå, 5 juli 2017

  Önskar att alla i vårt land läser denna bok. Ann Heberlein sätter ord på de flesta svenskars uppfattning om frihet och ansvar.

 21. En bok i tiden
  Willy Svensson, 5 juli 2017

  Heberlein skriver mycket initierat och är dessutom lättläst.
  En bok som handlar om de problem som idag finns Sverige och som ingen politiker kan hitta lösning till.
  Om man ska vara lite kritisk så kanske hon upprepar sig ibland. Dessutom undviker hon att tala om de två elefanterna i rummet, stor invandring och muslimer. Att invandringen har stor skuld till de problem som finns försöker hon beskriva men i andra termer.
  Hennes egen religiositet kanske hämmar henne att skriva om islam. Skulle ses som en partsinlaga.

 22. Mycket bra
  Martin M, 4 juli 2017

  Mycket relevant bok som alla svenska politiker borde läsa och begrunda. Jag rekommenderar denna bok starkt till alla som vill ha en annan analys av Sverige!

 23. Den banala godheten.
  Gunnar Jan Barton, 4 juli 2017

  En riktigt bra bok. Lättläst i diskuterande form med väl underbyggd argumentation. I princip sträckläste jag boken som borde läsas av politiker och andra intresserade av samhällsdebatten.

 24. En viktig bok
  Johnny Kronvall, 3 juli 2017

  Den här boken känns viktig, främst genom att den logiskt och faktabaserat analyserar de flesta tänkbara aspekter av den banala godhetens konsekvenser för samhället, nu och i framtiden. Boken är lättläst och engagerande. Språket är ypperligt.

 25. Välskriven
  Kristina W., 3 juli 2017

  Heberlein är välformulerad och sätter ord på exakt mina tankar. Känns befriande att läsa. En bok alla borde läsa för att få insikt och motvikt till vad som annars skrivs och sägs i media.

 26. Klarsynt och kunnigt om godhet
  Eva-May Melander, 3 juli 2017

  Ann Heberlein är orädd, klarsynt och disputerad moralfilosof. Det resulterar i en angelägen skrift om den "banala godheten" - den godhet som gör hjärtat varmt för den som är "god" men som får negativa konsekvenser för dem som utnyttjas och för samhället i stort. Jag tänker på sommarkatten som man tar hand om på sommaren på landet (för att det är gosigt med en tillgiven katt och för att man kan på pluspoäng som djurvän) men sedan lämnar vind för våg när man flyttar in till stan på hösten.
  ... Läs hela recensionen

 27. Viktigt!
  Petter, 3 juli 2017

  Det här är en av de viktigaste böckerna just nu för att förstå vår samtid, hur har vi hamnat i den situation vi nu befinner oss i och vad vi kan göra åt det.

 28. Intressant bok!
  Daniel, 25 juni 2017

  En mycket intressant bok. En läsvärd bok för alla som vill veta sanningen. Ann är konkret och påläst som alltid. Till er andra strutsar som hellre vill leva i ovisshet tills dess att konsekvenserna inte går att undvika så rekommenderas istället SVT eller annan science fiction som nyhetsforum. Låt inte flosklerna förändra vårt samhälle ännu mer till det negativa. Rekommenderas!

Visa alla 28 recensioner

Fler böcker av Ann Heberlein