Den banala godheten : mångkultur, integration och svenska värderingar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2017-07-13
Upplaga
1
Förlag
Greycat Publishing
Medarbetare
Heeg, Erik van der (form) / Arfert, Tomas (form)
Dimensioner
216 x 135 x 2 mm
Vikt
407 g
SAB
Ohdf
ISBN
9789198403121
Den banala godheten : mångkultur, integration och svenska värderingar (inbunden)

Den banala godheten : mångkultur, integration och svenska värderingar

(29 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-07-13
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tio år efter Ann Heberleins bästsäljande uppgörelse med den svenska kränkthetskulturen Det var inte mitt fel! En bok om konsten att ta ansvar kommer Den banala godheten. Mångkultur, integration och svenska värderingar.I decennier har Sverige präglats av en banal godhet. Den banala godheten har genomsyrat all offentlig debatt, frodats på kultursidor och påverkat nyhetsrapportering, lamslagit politiker, kastrerat poliskåren och infiltrerat myndigheter. Den banala godheten har hävdat att vi inte får ställa grupper mot grupper, förbjudit allt tal om volymer, gjort förövare till offer, blundat för antisemitism, hedersförtryck, antisocialt beteende och gängkriminalitet. Den banala godheten har lierat sig med kulturrelativism, banat väg för separatism och extremism. Den banala godheten tycker synd om människor istället för att betrakta dem som fria individer med ett eget ansvar. Den banala godheten har lett Sverige rakt ner i en avgrund.Sverige behöver en grundlig diskussion om värderingar, normer och principer. Vi behöver återupprätta ett samhällskontrakt där varje vuxen individ betraktas som fri och ansvarig för sin försörjning, sina handlingar och sitt liv. Den här boken är Ann Heberleins bidrag till den diskussionen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Den banala godheten : mångkultur, integration och svenska värderingar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lysande analys
  Bengt (Beddingestrand), 29 augusti 2018

  Oerhört intressant att läsa en sådan bra analys av skeenden i samhället. Att inse att det är stor skillnad på sympati och empati. Till vardags blandas dessa begrepp hur som helst.
  Boken har gett mig mycket insikt och tankar om hur vi tänker.

 2. Godhet och ansvar
  Malka, 27 augusti 2018

  Uppskattade verkligen den här boken och hur Anne närmade sig ämnet. Hon relaterade sina tankar om godhet och ansvar med aktuella händelser där så kallad snällhet givit upphov till flathet. Den forskning och de filosofer som hon refererade till var intressanta.

 3. NÄR SKALL DEN BANALA GODHETEN UPPHÖRA?
  Lejongapet, 2 augusti 2018

  Skriver det som våra inskränkta politiker inte vill höra. Sverige har blivit dårarnas paradis. För en gångs skull finns det en person som påtalar de katastrofala bristerna i vårt statskick.

 4. Tilltalande lättkonservativt i lättakademisk stil

  Underhållande är att en av de rödas skarpaste hjärnor observerade att författarinnan har samma initialer som en känd tysk ledare. Detta säger absolut inget om bokens innehåll men en del om hur långt bort från verkligheten många röda befinner sig.
  Boken utgörs av en samling essäer om boktitelns ämnen i lättakademisk stil. Heberlein har sunda åsikter men om hon får gehör för dem i sitt nya parti Moderaterna låter jag vara osagt.

 5. Mycket angelägen bok. Välgrundade åsikter.
  Hjalmar, 9 juli 2018

  Lånade boken på biblioteket. Min fru och jag läste med största intresse. Min svägerska blev jätteengagerad. Köpte boken som present åt henne. Önskar att fler människor läser och låter sig inspireras till eftertanke. Kanske skulle ungdomar ha särskilt stor behållning eftersom många i övre tonåren söker livsfilosofi och kunde få värdefulla infallsvinklar.

 6. Angelägen och välskriven bok
  EFH, 7 juni 2018

  Äntligen en intellektuell som kan och vågar ifrågasätta den naiva svenska godheten, som på kort sikt förefaller vara sympatisk men som på sikt får allt skadligare konsekvenser. Framställningen är klar och skarp men med ett minimum av råsopar mot meningsmotståndare. Det ska bli intressant att se om och hur det svenska politiska och kulturella etablissemanget kommer att kunna ta sig ur den ideologiska rävsax det hamnat i.

 7. Om tillståndet i Sverige
  Yngve, 13 november 2017

  Ann H är som vanligt brilliant och fullkomligt glasklar i sin analys.
  Det är modigt av henne att stå upp vårt Fokhems-Sverige som vi ärvt av våra föräldrar och far/mor-föräldrar.
  Men hon har ju fått lida för det, och blivit betraktad som paria av våra "etablerade mes-media".
  Hon skriver ju om att vi aldrig kan diskutera det som är viktigt, utan zoomar in på någon liten fånig symbolfråga.
  Som till exempel "alla" måste löpa amok på Leif Östlund, dom pengar han tjänat i utlandet ... Läs hela recensionen

 8. Värd att läsa och reflektera över.
  Dima Cicero, 12 oktober 2017

  Väldigt bra och intressant bok som tar upp ett stort problem i samhället idag.
  Vi måste tänka på vilka konsekvenser vår handlingar får även de "goda" handlingarna.
  Dima Cicero

 9. Obligatoriskt läromedel i Sveriges skolor.
  urzi, 8 oktober 2017

  Oerhört välskriven och lättläst bok. Klargörande och pedagogiskt förklarar Heberlein det orimliga i dagens PK-infekterade tankegods, som genomsyrar etablissemanget i vårt samhälle.

  Denna bok kommer att bli en ögonöppnare för många indoktrinerade svenskar. Innehållet i boken vilar stadigt mot noter och referenser, och sitt eget tyckande och sina egna åsikter markerar Heberlein tydligt på ett föredömligt sätt, vilken höjer trovärdigheten ytterligare. Texten är fullständigt politiskt n... Läs hela recensionen

 10. En lysande analys av godhetens problematik
  Ulf Paulsson, 1 oktober 2017

  Att vilja väl är tyvärr inte detsamma som att göra väl. En god intention kopplad till handling kan förstås leda till något gott men långtifrån alltid. Den man vill hjälpa hamnar kanske i ett ännu sämre läge än före hjälpinsatsen. I Sverige har vi det senaste decenniet varit fokuserade på att vilja väl dvs. att vara goda. Att göra goda handlingar baserade på en vilja att hjälpa andra. Hur resultatet blivit har ägnats mer förstrött intresse. Det är den goda tanken som skall räknas. Ann Heberle... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Bloggat om Den banala godheten : mångkultur, integra...