Efter Sverige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2018-07-03
Upplaga
1
Förlag
Greycat Publishing
Medarbetare
Arfert, Tomas (form)
Dimensioner
210 x 128 x 13 mm
Vikt
171 g
SAB
O
ISBN
9789198403152
Efter Sverige (häftad)

Efter Sverige

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-07-03
207
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det svenska samhällskontraktet är under förändring. Men utan någon egentlig diskussion. Vi befinner oss, inom en snar framtid, vid en punkt där vi måste välja väg, ett val där vi som samhälle måste hantera en rad målkonflikter som blivit akuta. Utvecklingen är inte ny, den började egentligen för mer än 30 år sedan men har forcerats på grund av de senaste årens okontrollerbara befolkningsökning. Vi hade, även utan migrationen 2011-2015 hamnat i denna situation förr eller senare. De senaste årens migration har bara forcerat behovet av att göra ett val för nästa generation.

Nästa generation kommer inte som vi ta emot ett bättre samhälle än de själva ärvde av sina föräldrar och farföräldrar. Väljer vi inte klokt, och under kontrollerade former, riskerar vi lämna över ett samhälle med i allt väsentligt sämre förutsättningar till våra barn och barnbarn än det vi fick. Syftet med "Efter Sverige - En bok om samhällskontrakt" är att dels ge en bas för vad ett samhällskontrakt, eller socialt kontrakt, är. En historisk tillbakablick sedan två tusen år där det blir klart att människan är ett socialt väsen som hela tiden måste förhålla sig till en större gemenskap för sitt skydd och sin utveckling.

Samhällskontraktet i sin svenska version ges även det ett utrymme. Vad vi upplever vi har avtalat om och var vi egentligen står idag. Boken ger en bred bild av hur Sverige mår idag. Vad som skiljer från det kontrakt vi upplever och vad som egentligen levereras av oss till oss själva. Allt är inte siffror utan även hur vi börjat förhålla oss till varandra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Efter Sverige
  2. +
  3. Det här är inte mitt land

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det här är inte mitt land av Kristian Lundberg (pocket).

Köp båda 2 för 262 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Efter Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Högaktuell och intressant bok
    Magnus, 12 december 2018

    Författarna gräver i sådant som stat, landsting (förlåt, regioner) och kommuner helst vill tala tyst om. Kassakistorna är ingalunda outtömliga. Efter att ha läst boken börjar man ana om vi inte byter färdriktning snabbt (och fattar kloka beslut som gynnar Sverige) kommer de nu yrkesverksamma generationerna bli de sista som får uppleva en välfärdsstat på riktigt.
    Helhetsintrycket dras dessvärre ner av en korrekturläsning som inte riktigt håller måttet.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Efter Sverige