Efter Sverige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2018-07-03
Upplaga
1
Förlag
Greycat Publishing
Medarbetare
Arfert, Tomas (form)
Dimensioner
210 x 128 x 13 mm
Vikt
171 g
SAB
O
ISBN
9789198403152
Efter Sverige (häftad)

Efter Sverige

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-07-03

Slutsåld

Det svenska samhällskontraktet är under förändring. Men utan någon egentlig diskussion. Vi befinner oss, inom en snar framtid, vid en punkt där vi måste välja väg, ett val där vi som samhälle måste hantera en rad målkonflikter som blivit akuta. Utvecklingen är inte ny, den började egentligen för mer än 30 år sedan men har forcerats på grund av de senaste årens okontrollerbara befolkningsökning. Vi hade, även utan migrationen 2011-2015 hamnat i denna situation förr eller senare. De senaste årens migration har bara forcerat behovet av att göra ett val för nästa generation.

Nästa generation kommer inte som vi ta emot ett bättre samhälle än de själva ärvde av sina föräldrar och farföräldrar. Väljer vi inte klokt, och under kontrollerade former, riskerar vi lämna över ett samhälle med i allt väsentligt sämre förutsättningar till våra barn och barnbarn än det vi fick. Syftet med "Efter Sverige - En bok om samhällskontrakt" är att dels ge en bas för vad ett samhällskontrakt, eller socialt kontrakt, är. En historisk tillbakablick sedan två tusen år där det blir klart att människan är ett socialt väsen som hela tiden måste förhålla sig till en större gemenskap för sitt skydd och sin utveckling.

Samhällskontraktet i sin svenska version ges även det ett utrymme. Vad vi upplever vi har avtalat om och var vi egentligen står idag. Boken ger en bred bild av hur Sverige mår idag. Vad som skiljer från det kontrakt vi upplever och vad som egentligen levereras av oss till oss själva. Allt är inte siffror utan även hur vi börjat förhålla oss till varandra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Efter Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Synpunkter på boken Efter Sverige.
  Anders F, 19 december 2019

  Jag har alltid uppskattat Johan Westerholms texter och hans politiska åsikter. Det var därför jag köpte boken. Tyvärr tycker jag inte att den håller måttet, vare sig innehållsmässigt eller formellt. Innehållet är alltför elementärt och påminner om en lärobok på gymnasienivå. Givetvis finns det delar som är intressanta, men helhetsintrycket är trots allt detta. Vad som också störde mig var att texterna uppenbarligen inte har korrekturlästs. Det vimlade av felaktigheter och upprepningar och så tycker inte jag att det skall vara.

 2. Högaktuell och intressant bok
  Magnus, 12 december 2018

  Författarna gräver i sådant som stat, landsting (förlåt, regioner) och kommuner helst vill tala tyst om. Kassakistorna är ingalunda outtömliga. Efter att ha läst boken börjar man ana om vi inte byter färdriktning snabbt (och fattar kloka beslut som gynnar Sverige) kommer de nu yrkesverksamma generationerna bli de sista som får uppleva en välfärdsstat på riktigt.
  Helhetsintrycket dras dessvärre ner av en korrekturläsning som inte riktigt håller måttet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Johan Westerholm

 • Islamismen i Sverige : Muslimska Brödraskapet

  Johan Westerholm

  Islam och islamism är inte samma sak. Alla muslimer är inte islamister och alla islamister är inte jihadister. Men alla jihadister är islamister i någon utsträckning och alla islamister är muslimer. Islamismen är en religiös form av fascism. Den s...

 • Islamismen i Sverige - Muslimska Brödraskapet

  Johan Westerholm

  Den här boken handlar inte om islam - den handlar om islamism och en internationell islamistisk rörelse - Muslimska brödraskapet - som har etablerat sig i Sverige. I Sverige räknar man med att det finns runt en miljon muslimer. En liten minoritet ...