Bilden av verkligheten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2019-03-15
Upplaga
1
Förlag
Palm Publishing
Medarbetare
Arfert, Tomas (form)
Dimensioner
209 x 135 x 21 mm
Vikt
332 g
SAB
Bs-c,Gcz Janouch, Katerina
ISBN
9789198405118

Bilden av verkligheten

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-03-15
266
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Vad är du mest rädd för? Att allt, precis allt ska tas ifrån dig? Men människan är en överlevare, de flesta av oss har förmågan att resa sig, även om livet gett oss käftsmällar. Förluster är ett slags gåvor livet ger oss. Förlusterna gör att man aldrig fastnar i en förutsägbar trall, att man tvingas avvika från de djupa hjulspåren i vilka man bekvämt kajkat framåt. Jag ser det som ett slags kreativt andrum. Att inte släpa med sig en tung ryggsäck av identitet och åsikter genom livet, att istället då och då ömsa skinn helt och hållet. Det är som ett slags pånyttfödelse."

Den här boken är ett slags fristående fortsättning på Bilden av Sverige. När jag skrev Bilden av Sverige var utanförskapet väldigt nytt för mig, jag var som nyvaken i allt som skedde, van som jag varit vid att ha suttit i etablissemangets knä, att ha varit en självklar del av mediebranschen sedan många år. Nu, två år senare, har jag delvis vant mig vid att ha egen plattform, van vid att inte längre bli inbjuden till TV-soffor och att det jag skriver sällan kreddas i etablerade medier, trots att de ofta plockar upp mina texter och avslöjanden. Intrigerna, kotterierna, lögnerna och propagandan från statligt håll förvånar mig knappt längre. Man kan kalla det normalisering, eller anpassning, eller kanske viss uppgivenhet. Men det är en spännande tid att leva i. Kampen går vidare. Vem vet hur det slutar.

KATERINA JANOUCH är en mångsidig författare med såväl skönlitteratur, barnböcker samt en rad faktatitlar i sin omfattande produktion. Hon är numera även välkänd opinionsbildare och debattör och driver den populära webbtidningen Katerina Magasin. Bilden av verkligheten är en skildring av en tid som skakas av samhällsproblem, politisk splittring och ett hetsigt debattklimat där tonen är lika uppskruvad som polariserad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bilden av verkligheten
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 355 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bilden av verkligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ganska lik föregångaren
  Den intresserade läsaren, 12 februari 2020

  Bilden av verkligheten är ganska lik föregångaren Bilden av Sverige. Iakttagelser från samhällsliv och politik mixas med berättelser från författarinnans familj och framför allt hennes åldrande föräldrar. Janouch är imponerande produktiv och det är ett tecken på att många läsare tilltalas av hennes personliga stil.

 2. Borde läsas av alla
  Ami, 3 juni 2019

  Sammanfattar på ett fantastiskt bra sätt läget i Sverige idag. Katerina är en av få sunda röster i ett samhälle som är skrämmande sjukt.

 3. Toppen jätte bra bok kan rekomenderas.
  Claes Peter Törnberg, 26 april 2019

  Som vanligt beskriver Katerina bilden av Sveriges utveckling på allra bästa sätt.
  Hon vågar ta bladet från munnen och beskriva verkligheten precis så som den är.
  Måste säga att hon är fantastisk som inte viker sig en tum mot etablissemanget som försöker fostra Svenskar människor till tystnad.

 4. Tänkeväckande larmrapport
  Eva Backlund, 26 april 2019

  En viktig larmrapport om den svenska verkligheten. Intressant också att denna verklighet är sedd av en "invandrare", dottern till en betydelsefull tjeckoslovakisk dissident, varigenom vi slipper det gängse storsvenska perspektivet.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Katerina Janouch