Snittblommor från trädgården (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2018-03-14
Upplaga
1
Förlag
Hortensis Förlag och Trädgård
Medarbetare
Eklund, Staffan (foto) / Malmsköld, Rebecca (foto)
Illustratör/Fotograf
Rebecca Malmsköld
Dimensioner
255 x 180 x 22 mm
Vikt
818 g
SAB
Qef
ISBN
9789198406016
Snittblommor från trädgården (inbunden)

Snittblommor från trädgården

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2018-03-14
279
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Tycker du om att fylla dina rum med blommor? Har du alldeles för många vaser men alldeles för lite att sätta i dem? I den egna trädgården finns oändliga möjligheter att producera blommor för buketter och vaser, men ofta räcker det inte riktigt till. Varför inte avsätta ett helt trädgårdsrum för blommor till snitt?
Rebecca Malmsköld är trädgårdsmästaren som under många års tid odlat blommor till arrangemang både för huset och för trädgården. Hon har ett eget trädgårdsrum enbart dedikerat till snittblomsodling
och det är erfarenheterna från denna blomstergård som beskrivs i boken. Oavsett om du vill ha en liten blomstertäppa med kanske bara en pallkrage eller ett helt trädgårdsrum för snittblommor, så är dessa sidor fyllda av tips och idéer.
Välkommen in i blommornas kreativa värld!

"Ännu en härlig bok från Rebecca Malmsköld och Staffan Eklund, trädgårdsmästarna som byggt upp En trädgård med utsikt, som deras förra bok också hette. Nu handlar det om snittblommor och hur man kan göra arrangemang av dem. Liksom liknande böcker har den allmännyttiga kapitel kring hur man plockar och skördar blommor, vilka verktyg man behöver, hur man gör kransar och komponerar buketter samt hur de fungerar i vas. Därefter följer kapitlen årstiderna och ger exempel på lämpliga växter och annat naturmaterial att välja, ibland i listform och vid behov med uppgifter om sådd, växthöjd och planteringsförhållanden. Framställningen tar dock alltid avstamp i författarnas egen trädgård, är kunnig, personlig och lättförståelig med handfasta tips i tydliga rutor. [...] Snittblommor från trädgården är rikt illustrerad med inspirerande foton på såväl sparsmakat estetiska som överdådiga blomsterarrangemang. Maria Tullgren Pearman BTJ-häfte nr 11, 2018."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Snittblommor från trädgården
  2. +
  3. Ekotipsets bästa husmorsknep : enkla tips för en mer miljövänlig, ekonomisk och rolig vardag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ekotipsets bästa husmorsknep : enkla tips för e... av Ellinor Sirén (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rebecca Malmsköld