Trolltagen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Siri och Alve - Hotet mot midgård (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
79
Utgivningsdatum
2019-12-01
Upplaga
1
Förlag
Ymperia
Illustratör/Fotograf
Stina Rudebjer
Dimensioner
210 x 152 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198406559

Trolltagen

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-12-01
179
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Då och då skickar Loke sina onda följeslagare hit till människornas värld ...

men gudinnorna och gudarna skyddar oss så gott de kan."

Sorgen drabbar Valners-gården och tvillingarna Siri och Alve stöter på skrämmande varelser. Hur ska de lyckas skydda sitt lilla syskon från att bli tagen av trollen?

Trolltagen är skriven av Cecilia Larsson Kostenius och Carola Siekas Kostenius och rikligt illustrerad av Stina Rudebjer.

Siri och Alve - Hotet mot Midgård är en serie som skildrar den största omvandlingen i vår tids historia för de nordsvenska bönderna. Under 1100-talet förändras världen när deras livsåskådning skiftar och vikingatidens tro, seder och bruk trängs undan.

Hela serien följer ett år i tvillingarnas liv och tar bl.a. upp årets olika högtider och de väsen som barnen stöter på, men varje del är avslutande och kan läsas fristående

Cecilia Larsson Kostenius, 1977, är fyrabarnsmamma, förskollärare och författare, och studerar till bibliotekarie med inriktning mot barn- och ungdomslitteratur. Hon har skrivit fantasyserien De fem elementen för ungdomar och vuxna, och flera noveller inom fantastik.

Carola Siekas Kostenius, 1971, är fyrabarnsmamma, grundskollärare, dramapedagog, designer, författare och filmproducent. 2007 skrev hon tillsammans med sin syster Cecilia barnboken Siri & Alve, med illustrationer av John Holmvall.

Stina Rudebjer, 1995, har studerat konst vid Wiks Folkhögskola och illustration vid Mälardalens Högskola, har illustrerat till Kamratposten och olika barnböcker, samt gjort flertalet titlecards till Youtube-serien Felix recenserar och har praktiserat inom spelutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trolltagen
 2. +
 3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Trolltagen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vardaglig berättelse om Vikingatiden

  Detta är andra boken i serien "Hotet mot Midgård" och vi recenserade första boken "Hemligheten" förra året.
  Nu är andra boken här och vi får fortfarande följa de nioåriga tvillingarna Siri och Alve som lever under vikingatiden. Men detta är ovanligt nog en serie vars historia utspelar sig under vikingatiden men utan spännande vikingafärder med handelsresor eller plundringar.
  Utan istället får vi följa tvillingarnas liv på en vanlig gård i norrland. Mycket är historiskt korrekt men f... Läs hela recensionen

 2. Intressant bok om vikingatiden

  Gustav 9 år: Mamma och jag turades om att läsa och Philip lyssnade. Boken handlar om Siri och Alve. De lever på Vikingatiden. Det är spännande. Man får lära sig mycket när man läser boken. Det är på 1100-talet. Tvillingarna ska skydda sitt syskon för de elaka trollen. Bilderna i boken är svartvita.

  Mamma AC: Det var roligt att läsa om vikingatiden igen och vi fick läsa på lite mer om det vid sidan av boken. Boken beskriver händelser och situationer bra. Man kan se allt framför sig. Fint att se syskonbarns relation också.

 3. En underhållande & lärorik bok om vikingatiden.
  Gullis lästips (Rönninge), 8 januari 2020

  I bokserien "Siri och Alve - Hotet mot Midgård" får vi i den andra boken "Trolltagen" återigen följa tvillingarna Siri och Alve och deras liv i den lilla vikingabyn Valners-gården i norra Sverige. Det är en berättelse som ger bilden av barns liv hemma på en liten vikingagård.

  I första boken "Hemligheten" fick vi lära oss mer om vikingarnas tro på asagudarna och hur man skriver med runor.

  I den andra boken "Trolltagen" får vi lära oss mer om hur vikingarna begravde de döda oc... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna