Ignatiansk och luthersk andlig vägledning - likhet och olikhet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Församlingsfakultetens småskrifter (del 9)
Antal sidor
67
Utgivningsdatum
2018-06-01
Förlag
Församlingsfakulteten
Dimensioner
130 x 130 x 5 mm
Vikt
50 g
SAB
Ci
ISBN
9789198409833
Ignatiansk och luthersk andlig vägledning - likhet och olikhet (häftad)

Ignatiansk och luthersk andlig vägledning - likhet och olikhet

Häftad Svenska, 2018-06-01
79
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Många kristna har inspirerats av Ignatius av Loyolas Andliga övningar till att mer leva sig in i bibeltexterna med alla sinnen, känslor och all fantasi. De råd som upplevts som praktiskt användbara har man tagit till sig. Sedan har man gått förbi de anvisningar som känts mer tidsbetingade. Eftersom det som vi är ense om har prioriterats, utgör det urvalet ett slags Ignatius light.
Men reformationen på 1500-talet uppstod eftersom det faktiskt fanns en väsentlig oenighet om rättfärdiggörelseläran. Under kurserna i ignatiansk vägledning brukar dock den teologiska frågan om skillnaden inte väckas. Därför har många i mötet med Ignatius teologi idag trott att enighet föreligger. Eller så har man bara blivit förbryllad: Vad har det blivit av olikheten gentemot evangelisk teologi? Författaren till denna skrift har under många år deltagit i ignatiansk vägledning och genomgått dess utbildning för andliga vägledare. Han vittnar om hur han och andra genom de Andliga övningarna mer engagerat hela sin varelse i läsningen av Skriften. Tesen i denna småskrift är denna: Ju mer vi fördjupar oss i de Andliga övningarna, desto mer ser och förstår vi skillnaden mellan å ena sidan ignatiansk och å andra sidan evangelisk-luthersk andlig vägledning, ty den blir knivskarp här.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ignatiansk och luthersk andlig vägledning - likhet och olikhet
  2. +
  3. Söka och finna Gud i allt : En Ignatiansk vägledning till det verkliga live

De som köpt den här boken har ofta också köpt Söka och finna Gud i allt : En Ignatiansk vägle... av James Martin (pocket).

Köp båda 2 för 148 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Brosché