Prestigelös frälsning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
53
Utgivningsdatum
2018-11-15
Upplaga
1
Förlag
XP Media
Dimensioner
185 x 110 x 3 mm
Vikt
59 g
SAB
Ca
ISBN
9789198412406
Prestigelös frälsning (häftad)

Prestigelös frälsning

Häftad Svenska, 2018-11-15
85
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den kristna tron är unik. Inom det väldiga utbudet av religioner, filosofier, terapier, ideologier och livsåskådningar finns det bara ett alternativ som inte bygger på vad människan själv skall göra för att hennes eget liv skall lyckas och världen bli bättre. Den kristna tron bygger på vad Gud har gjort, gör och har lovat att göra.

Jesu liv, död och uppståndelse sänder bland annat ut budskapet att Gud lever och frågar efter hur vi har det. Gud vill lösa oss från det lycksökande som så ofta blir en tvingande och destruktiv makt i våra liv. Han vill visa oss en annan väg till livsglädje. På den vägen kommer han oss till mötes och ger av sig själv till oss.

Gud är kärlek. Om vi människor ska beskrivas med ett enda ord får det bli ordet begärelse. Vår glädje är så bunden vid det vi kan få. Ordet vinst skymtar ofta fram när människor nästan sprängs inifrån av lycka. Se på ett fotbollslag som vunnit VM eller på en kvinna som gjort en miljonvinst på lotteri eller en artist som vunnit en schlagerfestival. Sådan lycka är ofta kortvarig. Den går att leva på men den duger sällan till att dö på.

Guds kärlek är fri från vinstintressen. Han bara ger. Om han får tillträde till våra liv och blir respekterad som Gud delar han med sig av sitt sätt att älska. Hans liv blir vårt liv. Ord som glädje och mening får ett nytt innehåll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Prestigelös frälsning
  2. +
  3. Konungens ankomst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konungens ankomst av Sven Reichmann (häftad).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sven Reichmann