Nomophobia - rädslan att vara utan sin telefon (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (17.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Patrik Wincent
Utgivningsdatum
2018-01-17
Förlag
Goinspire
ISBN
9789198417326
Nomophobia - rädslan att vara utan sin telefon (ljudbok)

Nomophobia - rädslan att vara utan sin telefon (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-01-17
89
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Klarar du dig utan din telefon en hel dag? Börjar du kallsvettas när du inte hittar den? Får du abstinens om du inte kollat av dina sociala medier den senaste timmen?

Se dig omkring - på restaurangen sitter ett par och tittar på sina telefoner istället för på varandra. I lekparken sitter föräldern med sin telefon. I skolan väljer eleven telefonen framför klasskompisen och läraren. Vad är det för liv vi lever? Klarar vi oss inte utan våra telefoner?

Nomophobia eller no-mobile-phone phobia är ett begrepp som beskriver rädslan att vara utan sin telefon. Men vad är det som gör oss så rädda? Och vad är vi rädda för? Att inte vi inte får bekräftelse? Vad missar vi egentligen?

Patrik Wincent är specialist på missbruks- och beroendeproblematik och har skrivit böcker inom ämnet. Som terapeut möter han dagligen ungdomar som det har gått snett för på grund av ett missbruk av modern teknik.

I den här ljudboken lär du dig identifiera beteenden som kan vara skadliga för dig själv. Du blir utmanad att reflektera över dina egna mobilvanor. Du får ta del av forskning som visar häpnadsväckande fakta och avslöjar en framtidsbild som vi kanske inte är beredda på.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nomophobia - rädslan att vara utan sin te...